recepten

Cake in een mok en zó klaar!

cake in een mok
Mirian
Geschreven door Mirian

Soms geef ik ’s avonds maar gewoon toe aan een eetkick. Zeg maar gerust freetkick! Mijn lichaam schreeuwt gewoon om zoet en chocolade! En laat ik zou net die middag in de supermarkt uber verantwoord boodschappen gedaan hebben! AAhhhggghhhh! Nu heb ik een receptje voor je waarmee je binnen 5 minuten een heerlijke zoete cake in een mok maakt. Gewoon met ingredieten die je in huis hebt.

Cake in een mok maak je zo!

Mijn man maakte dit laatst met onze oudste zoon. Hij vond het recept hier. Bekijk eventueel ook de bakvideo als je, net als ik, toch een beetje sceptisch bent! We stonden met z’n allen verbaasd te kijken naar en te eten van dit instand cakeje!

Ingrediënten voor 1 grote mok
4 el bloem
2 el suiker
2 el cacao
3 el melk
1 el zonnebloem olie
1 ei
1/2 tl bakpoeder

Doe alle ingrediënten in een grote mok en roer het met een vork door elkaar. Zorg dat je het goed mengt en het 1 egale massa wordt. Zet de mok 1,5 minuut in de magnetron op vol vermogen. Haal de mok uit de magnetron met een ovenwant want hij is heet. Bestrooi eventueel met poedersuiker.

cake in een mok

Zo makkelijk is het! Ook leuk om tijdens een kinderfeestje te doen en ieder zijn eigen cakeje te laten maken.

 

Over de auteur

Mirian

Mirian

Ik ben getrouwd met Edwin en moeder van Jasper, Niels en Lars. Ik ga graag wandelen in de natuur met onze lieve hond; Belle. Gelukkig zijn er heel veel mooie plekjes hier in de omgeving te vinden. Ik lees graag boeken, maar ik zou er nog veel meer willen lezen. ( maar ja de tijd) Ik ben graag creatief bezig. Ik vind het ook leuk om met de kinderen een spelletje te doen, knutselen of iets samen te bakken in de keuken. Ik zou het liefst nog veel vaker een weekendje lekker er tussen uit gaan met mijn gezin.

Laat een reactie achter