overig spelidee

Complimentjes geven én krijgen met het Complimentenspel.

complimentenspel
Mirian
Geschreven door Mirian

Hoe vaak geef jij complimentjes aan anderen? Doe jij dat heel makkelijk of zou je het vaker moeten doen? Iedereen ontvangt graag een compliment. Het is fijn om te horen als anderen je waarderen.

Voor kinderen geldt dit zeker ook. Door kinderen complimentjes te geven groeit hun eigenwaarde, hun zelfvertrouwen én leren ze zichzelf beter kennen.

Complimentjes géven is zeker zo belangrijk. Het is mooi te zien hoe kinderen genieten van het geven van complimentjes aan anderen. Het gevoel dat ze iets goeds doen maakt de gever ook blij.

Het Complimentenspel gratis downloaden

complimentenspelAls je graag bewuster bezig wilt zijn met het zelfvertrouwen van je kinderen is dit Complimentenspel een heel leuk middel. Het is gemaakt door een PABO studente en gratis te downloaden. Even printen en knippen. Er staan een aantal spelideeën bij maar de mogelijkheden zijn oneindig!

Wij speelden thuis met deze kaartjes na het avondeten. Iemand trok een kaartje en gaf dat compliment aan degene bij wie de eigenschap volgens hem het beste past.
Ik kreeg het onwijs coole compliment dat je met mij goed kunt praten! Onze oudste zoon nam zijn gekregen kaartjes mee naar bed om ze nog eens rustig te lezen.
Regelmatig vraagt hij om dit spel nog eens te spelen. Het was goed te zien dat vooral de oudste hier echt behoefte aan heeft!

Over de auteur

Mirian

Mirian

Ik ben getrouwd met Edwin en moeder van Jasper, Niels en Lars. Ik ga graag wandelen in de natuur met onze lieve hond; Belle. Gelukkig zijn er heel veel mooie plekjes hier in de omgeving te vinden. Ik lees graag boeken, maar ik zou er nog veel meer willen lezen. ( maar ja de tijd) Ik ben graag creatief bezig. Ik vind het ook leuk om met de kinderen een spelletje te doen, knutselen of iets samen te bakken in de keuken. Ik zou het liefst nog veel vaker een weekendje lekker er tussen uit gaan met mijn gezin.

Laat een reactie achter