DIY/knutselen spelidee

De leukste Kapla ideeen

kapla ideeen
Mirian
Geschreven door Mirian

Constructiespeelgoed is er in allerlei soorten en maten. Kinderen (en stiekem ook volwassenen) houden ervan iets te creëren om er daarna eventueel hun spel op los te laten. Constructiespeelgoed ontwikkelt het ruimtelijk inzicht, de motoriek, eventueel het samenwerken en nog veel meer dat een kleuterleerkracht veel beter uit kan leggen dan ik!

De houten blokjes van Kapla zijn bij mij favoriet! In eerste instantie dacht ik dat een paar houten blokjes niet veel kon betekenen maar nu ik al ruim 3 jaar lang over de Kapla struikel hier in huis weet ik dat ik er niet meer naast kon zitten! Werkelijk álles bouwen de jongens hier met Kapla. Van simpele hekjes om de dieren tot stoomboten en ridderkastelen. Er is zelfs al ooit een knikkerbaan gebouwd!

Doe ideeen op met deze leuke Kapla ideeen

Heb jij Kapla in huis of in de klas? Ik zocht de leukste Kapla ideeën om kinderen en ouders/leerkrachten de mogelijkheden van Kapla te laten zien. Mocht je nog geen Kapla in je bezit hebben, kijk dan eens bij Blijfwijs.nl. Zij verkopen deze houten blokjes.

 

Een stad van Kapla! Zie je ook de Eifeltoren staan?

kapla ideeen

Kapla in het platte vlak. Zoals deze Sinterklaas en Zwarte Piet.

 

kapla ideeen

Een kapla pop

kapla ideeen

Een groot ridderkasteel van Kapla.

kapla ideeen

Met kapla een opdracht om te spiegelen.

kapla ideeen

Verbaas je over de mogelijkheden!

Over de auteur

Mirian

Mirian

Ik ben getrouwd met Edwin en moeder van Jasper, Niels en Lars. Ik ga graag wandelen in de natuur met onze lieve hond; Belle. Gelukkig zijn er heel veel mooie plekjes hier in de omgeving te vinden. Ik lees graag boeken, maar ik zou er nog veel meer willen lezen. ( maar ja de tijd) Ik ben graag creatief bezig. Ik vind het ook leuk om met de kinderen een spelletje te doen, knutselen of iets samen te bakken in de keuken. Ik zou het liefst nog veel vaker een weekendje lekker er tussen uit gaan met mijn gezin.

Laat een reactie achter