overig

De mooiste zoekboeken om in te verdwalen!

zoektocht
Mirian
Geschreven door Mirian

Je hebt er vast wel eentje in de boekenkast van je kind staan: zoekboeken. Een boek waarmee je kind lekker op de bank kruipt en steeds weer nieuwe dingen ontdekt. De boeken staan vol prachtige platen. Soms vormen de pagina’s een verhaal met meerdere personages en verhaallijnen. Soms is iedere pagina opnieuw een verrassing. De zoekboeken van Charlotte Dematons staan toch wel met stip bovenaan de lijst van mooiste zoekboeken. De Gele Ballon, Sinterklaas en Nederland zijn echte juweeltjes die je vast wel kent.

Ik ging op zoek naar nieuwe zoekboeken om in weg te dromen….

Zoekboek Pierre de doolhofdetective

zoekboek_pierreEindelijk een zoekboek voor kinderen ouder dan 6 jaar! In Pierre de doolhofdetective waan je je een detective op zoek naar Mr. X. Zorg dat je hem vind en stopt voor hij de hele stad in één groot doolhof verandert! Prachtige platen met op iedere bladzijde weer een prachtig geïllustreerde tekening.

Nog zo’n zoekboek!?

nog zo'n zoekboek

Het boek Nog zo’n zoekboek is allesbehalve het pretendeert te zijn! In het ruime aanbod van zoekboeken is Nog zo’n zoekboek helemaal niet het 12e in het dozijn! Het is een zoekboek vol verrassingen, grapjes en leuke kijkgaten. De korte teksten zijn op rijm en geven je opdrachtjes die je al dan niet kunt uitvoeren. Uren kijk en zoekplezier!

Een zoekboek vol alledaagse situaties voor jonge kinderen

zoekboek

Jonge kinderen kijken graag naar alledaagse dingen. Boeken waarmee ze zichzelf kunnen identificeren is een feest der herkenning voor ze. Zo leren ze de wereld om hen heen én zichzelf kennen. Mijn allereerste zoekboek is een boek vol herkenbare situaties. En wat ik zelf heel prettig vind is dat je bij Bol.com het boek in kunt kijken. Vooral bij een zoekboek is dat wel erg handig! Staan de tekeningen jou aan?

Over de auteur

Mirian

Mirian

Ik ben getrouwd met Edwin en moeder van Jasper, Niels en Lars. Ik ga graag wandelen in de natuur met onze lieve hond; Belle. Gelukkig zijn er heel veel mooie plekjes hier in de omgeving te vinden. Ik lees graag boeken, maar ik zou er nog veel meer willen lezen. ( maar ja de tijd) Ik ben graag creatief bezig. Ik vind het ook leuk om met de kinderen een spelletje te doen, knutselen of iets samen te bakken in de keuken. Ik zou het liefst nog veel vaker een weekendje lekker er tussen uit gaan met mijn gezin.

Laat een reactie achter