feest

Dekken van de kersttafel

placemat krijtbord
Mirian
Geschreven door Mirian

Is het kerstdiner dit jaar bij jouw thuis? Dan zijn de voorbereidingen vast al in volle gang. Lekkere gerechten, maar denk ook zeker aan de aankleding van de tafel. Doe hier inspiratie op!

Voor de kinderen
Voor de kinderen is het kerstdiner een lange zit. Zorg daarom voor wat afleiding. Denk bijvoorbeeld aan krijtjes en kleurplaten.

krijtjes

Of geef alle kinderen een krijtbord-placemat, met krijtjes uiteraard. Tekeningen en schrijven, het kan dan allemaal tijdens het eten. En toch zitten ze er gezellig bij.

placemat krijtbord

Tafelschikking
Natuurlijk heb je ook aan de tafelschikking gedacht. De naamkaartjes presenteer je op een leuke manier: steek de kaartjes bijvoorbeeld in een dennenappel.

tafelschikking

Ook leuk: zet de naam van de gast in scrabble-letters op een scrabble-bordje. Ziet er leuk uit!

tafelschikking scrabble

Glasmarkers
Veel mensen in huis? Dan is het handig om glasmarkers te gebruiken. Zo weet iedereen welk glas van hem of haar is en hoeft er niet iedere keer een nieuw glas gemaakt worden. Deze sterren, die he zelf maakt, passen prima bij een kerstdiner.

glasmarkers

Over de auteur

Mirian

Mirian

Ik ben getrouwd met Edwin en moeder van Jasper, Niels en Lars. Ik ga graag wandelen in de natuur met onze lieve hond; Belle. Gelukkig zijn er heel veel mooie plekjes hier in de omgeving te vinden. Ik lees graag boeken, maar ik zou er nog veel meer willen lezen. ( maar ja de tijd) Ik ben graag creatief bezig. Ik vind het ook leuk om met de kinderen een spelletje te doen, knutselen of iets samen te bakken in de keuken. Ik zou het liefst nog veel vaker een weekendje lekker er tussen uit gaan met mijn gezin.

Laat een reactie achter