DIY/knutselen wonen

DIY bloemen drogen en inlijsten

bloemen drogen en inlijsten
Mirian
Geschreven door Mirian

Heb jij vroeger een herbarium aangelegd? Een bloemenboekje met gedroogde bloemen? Het plukken en drogen van bloemen is weer helemaal hot! Ik probeerde het uit en lijstte ze in. Soms komt er iets uit je handen waar je echt trots op bent. Deze diy was er zo één! Lees hier hoe ik te werk ging zodat je zelf ook aan de slag kunt.

Bloemen drogen en inlijsten

Mijn inspiratie deed ik op op deze site. De foto’s maakten mij zo enthousiast dat ik ook aan het werk ging. En zo liep ik een paar weken geleden, gewapend met een snoeischaar, door mijn tuin. Op zoek naar mooie exemplaren bloemetjes.

bloemen drogen en inlijsten

Het drogen zelf was niet zo moeilijk. De afgeknipte bloemetjes stopte ik per stuk tussen krantenvellen en deze krantenvellen legde ik in grote boeken. Mijn verzameling legde ik boven neer met nog een paar flinke boeken er bovenop. De tijd deed de rest en na 4 weken opende ik vol verwachting de boeken. Wow! De bloemen zagen er nog beter uit dan ik had verwacht!

bloemen drogen en inlijsten

Ik had nog een mooi oud lijstje liggen dus ging ik met de gedroogde bloemen aan de slag. Ik geniet van het samenstellen van de verschillende bloemetjes. Wat staat mooi, wat werkt niet?

De website die mij zo inspireerde gebruikt lijm om de bloemen vast te plakken aan het papier. Ik heb dat niet gedaan omdat het lijstje de bloemen al zo stevig vastdrukt en de bloemen dus niet gaan schuiven.

bloemen_drogen_en_inlijsten_2

 

En zie: mijn zelf gedroogde en ingelijste bloemen!

Over de auteur

Mirian

Mirian

Ik ben getrouwd met Edwin en moeder van Jasper, Niels en Lars. Ik ga graag wandelen in de natuur met onze lieve hond; Belle. Gelukkig zijn er heel veel mooie plekjes hier in de omgeving te vinden. Ik lees graag boeken, maar ik zou er nog veel meer willen lezen. ( maar ja de tijd) Ik ben graag creatief bezig. Ik vind het ook leuk om met de kinderen een spelletje te doen, knutselen of iets samen te bakken in de keuken. Ik zou het liefst nog veel vaker een weekendje lekker er tussen uit gaan met mijn gezin.

Laat een reactie achter