DIY/knutselen opvoeding

DIY: Het zorgenmonster eet jouw zorgen op!

zorgenmonster
Mirian
Geschreven door Mirian

Oh wow! Deze DIY is zó gaaf! Ten eerste is het leuk om te maken en ziet het er mooi uit. Ten tweede kan het jouw kind enorm helpen in zijn emotionele ontwikkeling!

Deze zelf te maken zorgenmonster is net zoiets als de Zorgenvriendjes die je bij de speelgoedwinkels koopt. Is je kind boos of heeft het een geheim dat hem dwars zit? Laat het kind zijn zorgen van zich af schrijven of tekenen. Stop het in de bek van het monster en voel hoe het monster jou helpt!

DIY zorgenmonster

zorgenmonster Wat je in ieder geval nodig hebt is een lege tissue doos en wit papier voor de scherpe tanden. Alle andere verbruiksmaterialen komen voort uit jouw creativiteit! Je kunt eierdoosjes gebruiken om ogen te maken, gekleurd papier of stukjes stof om de doos te beplakken.

Zoals je op de foto’s ziet maak je het gat van de tissue doos groter. Verf of beplak de doos rondom. Teken daarna op een wit vel een rij scherpe tanden en plak deze aan de binnenkant van jouw monster. Hoe jouw monster er verder uit komt te zien is aan jou! Misschien brengen de voorbeelden op deze foto je op ideeën.

Als je op de foto klikt wordt je doorgestuurd naar een site met duidelijke stap-voor-stap foto’s!

Over de auteur

Mirian

Mirian

Ik ben getrouwd met Edwin en moeder van Jasper, Niels en Lars. Ik ga graag wandelen in de natuur met onze lieve hond; Belle. Gelukkig zijn er heel veel mooie plekjes hier in de omgeving te vinden. Ik lees graag boeken, maar ik zou er nog veel meer willen lezen. ( maar ja de tijd) Ik ben graag creatief bezig. Ik vind het ook leuk om met de kinderen een spelletje te doen, knutselen of iets samen te bakken in de keuken. Ik zou het liefst nog veel vaker een weekendje lekker er tussen uit gaan met mijn gezin.

Laat een reactie achter