spelidee

Een alfabet avontuur!

alfabet_avontuur_uitgelicht
Mirian
Geschreven door Mirian

Is jouw kind net gestart in groep 3? Of merk je dat jouw kleuter interesse in letters krijgt? Dan is dit alfabet avontuur iets voor jullie!

alfabet avontuur

Een alfabet avontuur speel je zo!

Woorden bestaan uit klanken. Klanken kun je noteren op papier. Die tekentjes noemen we letters. Er bestaan 26 letters die we samen het alfabet noemen.

alfabet avontuurLeg ergens op een centrale plaats alle letters van het alfabet neer. Bij voorkeur geen hoofdletters maar kleine letters. De kleine letters leren ze op school. Misschien laat je de q en de x en de y achterwege. En misschien voeg je juist de oe, de ui en de eu toe! De oe, ui en eu worden als aparte letters aangeboden in groep 3!

Laat je kind nu uit alle hoeken en gaten van je huis spullen zoeken die beginnen met een letter uit het alfabet! Zoek iets dat begint met de…. Uit ervaring weet ik dat de -u- een drama is om te vinden. Ik pakte een kleine knuffel en zei dat dat een ukkie is!

Een perfect spel voor bij slecht weer om binnen te spelen maar buiten is vast ook genoeg te vinden! Veel speelplezier!

Over de auteur

Mirian

Mirian

Ik ben getrouwd met Edwin en moeder van Jasper, Niels en Lars. Ik ga graag wandelen in de natuur met onze lieve hond; Belle. Gelukkig zijn er heel veel mooie plekjes hier in de omgeving te vinden. Ik lees graag boeken, maar ik zou er nog veel meer willen lezen. ( maar ja de tijd) Ik ben graag creatief bezig. Ik vind het ook leuk om met de kinderen een spelletje te doen, knutselen of iets samen te bakken in de keuken. Ik zou het liefst nog veel vaker een weekendje lekker er tussen uit gaan met mijn gezin.

Laat een reactie achter