DIY/knutselen

Een balans weegschaal maken van Lego

balans weegschaal maken
Mirian
Geschreven door Mirian

Onze beide jongens hebben in de kleuterfase een fascinatie gehad voor weegschalen. En dan niet de personenweegschaal maar zo eentje met een balans. En als ex-leerkracht kan ik me van kleuters herinneren dat de les met de balansweegschaal altijd tot de verbeelding sprak. De termen licht en zwaar kregen echt betekenis. Mijn kinderen en kinderen uit de kleuterklas konden zich dagen bezighouden met voorwerpen wegen en van tevoren raden wat zwaarder zal zijn.

balans weegschaal maken

Van Lego kun je makkelijk een eigen balans weegschaal maken. Zo kunnen je kinderen thuis aan de slag met wegen of kun je meerdere kinderen in je klas laten werken met een balans.

Klik op de foto om naar de site te gaan waar ik deze balans weegschaal vond. Er staan nog enkele foto’s meer op zodat je nog beter kunt zien hoe deze gemaakt is.

balans weegschaal maken

 

 

Over de auteur

Mirian

Mirian

Ik ben getrouwd met Edwin en moeder van Jasper, Niels en Lars. Ik ga graag wandelen in de natuur met onze lieve hond; Belle. Gelukkig zijn er heel veel mooie plekjes hier in de omgeving te vinden. Ik lees graag boeken, maar ik zou er nog veel meer willen lezen. ( maar ja de tijd) Ik ben graag creatief bezig. Ik vind het ook leuk om met de kinderen een spelletje te doen, knutselen of iets samen te bakken in de keuken. Ik zou het liefst nog veel vaker een weekendje lekker er tussen uit gaan met mijn gezin.

Laat een reactie achter