DIY/knutselen

Een herfstknutsel na een herfstwandeling.

herfstknutsel_uitgelicht
Mirian
Geschreven door Mirian

De bossen zijn wat mij betreft op z’n mooist deze tijd van het jaar. De mooie, warme kleuren aan de bomen schitteren prachtig wanneer de herfstzon erop schijnt. Voor kinderen zijn de bossen nu ook een fijne speelplek. Op de grond ligt van alles moois om mee naar huis te nemen. Wat doe jij met de verzameling bladeren, eikels, kastanjes en van je kind?

Herfstknutsel na een heerlijke herfstwandeling

herfstknutsel

In plaats van alle herfstspullen op een tafel neer te leggen kun je ze ook in een knutselwerkje verwerken. Laat je kind een selectie maken uit al zijn gevonden herfstspullen. Zeg hem/haar bijvoorbeeld om één blad, één eikel, één kastanje, enz. uit te zoeken. Bij het voorbeeld zijn de herfstspulletjes door een seal apparaat gegaan. Als je leerkracht bent en deze tot je beschikking hebt is dat ideaal! In alle andere gevallen werkt een luxe plastic zakje ook goed. Daar kun je de lucht zoveel mogelijk uit halen. De herfststukjes moet je misschien wel even zo onzichtbaar mogelijk vastmaken met een plakbandje aan de achterkant…

Laat je kind daarna een mooie zon tekenen en uitknippen. Gebruik een dubbelgevouwen blad zodat je twee identieke zonnen krijgt. Het middenstuk van de zon knip je weg. De gesealde herfststukjes plak je in het open stuk van de zon.

Nu kun je de zon mooi ophangen. Zo prijken de gevonden schatten uit het bos eens op een andere manier!

 

Over de auteur

Mirian

Mirian

Ik ben getrouwd met Edwin en moeder van Jasper, Niels en Lars. Ik ga graag wandelen in de natuur met onze lieve hond; Belle. Gelukkig zijn er heel veel mooie plekjes hier in de omgeving te vinden. Ik lees graag boeken, maar ik zou er nog veel meer willen lezen. ( maar ja de tijd) Ik ben graag creatief bezig. Ik vind het ook leuk om met de kinderen een spelletje te doen, knutselen of iets samen te bakken in de keuken. Ik zou het liefst nog veel vaker een weekendje lekker er tussen uit gaan met mijn gezin.

Laat een reactie achter