spelidee

Een ijskoud spelidee!

ijskoud spelidee
Mirian
Geschreven door Mirian

Met de 6 weken vakantie in het vooruitzicht heb ik een leuke spelactiviteit ontdekt voor op hele warme dagen. Hier zullen je kinderen wel even zoet mee zijn.

Een ijskoud spelidee

ijskoud spelideeKoop een paar kleine speelgoedjes en vries deze in een grote bak met water in. Laat je kinderen met allerlei gereedschap de speelgoedjes uit het blok ijs hakken.

Voor de archeologen in de dop vries je allemaal kleine dino’s in. Ze zijn dan echte archeologen die dino’s opgraven.

Laat de wat oudere kinderen experimenteren met andere stofjes op het ijs. Hoe reageert suiker met ijswater? En wat doet zout???? Je kunt ze daarna meteen leren waarom er ’s winters ijs op de straten gestrooid wordt tegen glad ijs.

 

Voor de jongere kinderen is dit misschien een te grote klus. Je zou voor hen ook kleinespeeltjes in ijsblokvormpjes kunnen doen en deze invriezen.

ijskoud

Hard werken loont want wanneer de klus geklaard is hebben je kinderen een boel nieuwe speeltjes om mee te spelen.

Over de auteur

Mirian

Mirian

Ik ben getrouwd met Edwin en moeder van Jasper, Niels en Lars. Ik ga graag wandelen in de natuur met onze lieve hond; Belle. Gelukkig zijn er heel veel mooie plekjes hier in de omgeving te vinden. Ik lees graag boeken, maar ik zou er nog veel meer willen lezen. ( maar ja de tijd) Ik ben graag creatief bezig. Ik vind het ook leuk om met de kinderen een spelletje te doen, knutselen of iets samen te bakken in de keuken. Ik zou het liefst nog veel vaker een weekendje lekker er tussen uit gaan met mijn gezin.

Laat een reactie achter