DIY/knutselen feest

Een uitnodiging vouwen. Ken je dit vouwspel nog?

uitnodiging vouwen
Mirian
Geschreven door Mirian
Ken je dit vouwspelletje nog? Ik heb dit vroeger vaak gevouwen en gespeeld. Nadat je het gevouwen had verzon je 8 veel te rare opdrachten die andere kinderen uit moesten voeren. Vorige jaar maakte ik deze met mijn kinderen maar waren de opdrachten nog erg lieflijk! De opdrachten toen luidden: ‘Loop naar de kippen en zeg “tok!”‘, ‘Ren drie keer van boven naar beneden’, enz.

Een uitnodiging vouwen (Happertje)

Dit vouwspelletje (ook wel Happertje of Peper en Zout vaatje genoemd…) kan ook als leuke uitnodiging voor een kinderfeest gebruikt worden. Een uitnodiging vouwen is een grappige manier om je vrienden uit te nodigen. Achter ieder flapje schrijf of teken je dan wie, wat, waar en wanneer het feest plaatsvind. Leuk om samen met je kind te vouwen en te bedenken wat je er allemaal op wilt schrijven.
Bekijk deze voorbeelden maar eens:
En mocht je vergeten zijn hoe je dit Happertje ook alweer vouwen moest; met het  filmpje hieronder heb je het zo weer onder de knie! Kinderen vanaf ongeveer 6 jaar kunnen dit vouwwerkje ook zelf maken. Wellicht met enige hulp van een volwassene. Maak je naast de uitnodigingen ook een paar happertjes voor de lol? Om oude tijden te doen herleven!

Over de auteur

Mirian

Mirian

Ik ben getrouwd met Edwin en moeder van Jasper, Niels en Lars. Ik ga graag wandelen in de natuur met onze lieve hond; Belle. Gelukkig zijn er heel veel mooie plekjes hier in de omgeving te vinden. Ik lees graag boeken, maar ik zou er nog veel meer willen lezen. ( maar ja de tijd) Ik ben graag creatief bezig. Ik vind het ook leuk om met de kinderen een spelletje te doen, knutselen of iets samen te bakken in de keuken. Ik zou het liefst nog veel vaker een weekendje lekker er tussen uit gaan met mijn gezin.

4 Reacties

  • Leuk, die happertjes als uitnodiging! Heb je enig idee hoe ik de tekst ook zo mooi kan printen? Heb je toevallig een lay-out hiervan kunnen vinden?

  • Inderdaad, echt super die happertjes!! Ik ga ze maken voor mijn zoontjes lentefeest en zet zo’n happertje op elk bord. Ik heb ook nog geen lay-out gevonden, maar ga er dus 30 schrijven 🙂
    Super bedankt voor de inspiratie! Ik ben normaal niet altijd een creatieve, maar als je eigen zoon zegt: “WAW MAMA!! Echt cool!” , dan smelt ik gewoon (en ben mega fier!).
    Sandra

Laat een reactie achter