opvoeding

Gezinsmanagement! Maak een planbord van een fotolijst

planbord
Mirian
Geschreven door Mirian

Met het nieuwe schooljaar in zicht (of al begonnen voor anderen…) wil ik een nieuwe, frisse start maken. De kinderen weer een groep verder op de basisschool en daar horen nieuwe regels, afspraken en routines bij. Hoe laat moet je naar bed, hoeveel zakgeld krijg je, enz.

Eén ding waar ik maar mee blijf worstelen is hoe ik de weekplanning voor het hele gezin op een overzichtelijke manier tentoonspreid!  Vooral nu de kinderen steeds meer clubs en afspraken hebben is een goede planning onmisbaar! Een gezin…. het is soms net een bedrijf runnen!

Planbord van een fotolijst

planbord van een fotolijst

En zodoende kwam ik dit idee tegen: een planbord van een fotolijst! In plaats van een foto of poster plak je diverse kleuren post-its achter het glas. In het voorbeeld zijn veel verschillende kleuren gebruikt. Je zou iedere dag een eigen kleur kunnen geven. Vooral jonge kinderen vinden dat fijn. Op maandag zwemmen zegt ze niet zoveel. Vertel je ze dat ze op de groene dag moeten zwemmen dan kunnen ze zelf op het planbord kijken wanneer dat is. Wil je nóg meer structuur voor je kind: op de meeste basisscholen wordt gebruik gemaakt van de lesmethode Rompompom van Zwijsen. Daar worden ook kleuren aan de dagen gekoppeld. Als jij thuis dezelfde kleuren gebruikt geeft dat veel houvast aan je kind!

Het fijne aan het glas van de fotolijst is dat je het met een stift kunt beschrijven en daarna weer kunt wegvegen! Wat vind je ervan? Zou het iets voor bij jou thuis zijn?

Over de auteur

Mirian

Mirian

Ik ben getrouwd met Edwin en moeder van Jasper, Niels en Lars. Ik ga graag wandelen in de natuur met onze lieve hond; Belle. Gelukkig zijn er heel veel mooie plekjes hier in de omgeving te vinden. Ik lees graag boeken, maar ik zou er nog veel meer willen lezen. ( maar ja de tijd) Ik ben graag creatief bezig. Ik vind het ook leuk om met de kinderen een spelletje te doen, knutselen of iets samen te bakken in de keuken. Ik zou het liefst nog veel vaker een weekendje lekker er tussen uit gaan met mijn gezin.

Laat een reactie achter