DIY/knutselen

Heerlijk retro: Macramé planthanger!

macrame planthanger
Mirian
Geschreven door Mirian

Laatst had ik weer een niet te stoppen drang om iets te maken. Geen getyp achter de pc maar met je handen bezig zijn. Van een vriendin kreeg ik een oude theepot en dat bracht me op een idee!

Macramé planthanger

Macramé is een handwerktechniek waarbij je knopen legt in touw en zo verschillende patronen maakt. In de jaren 70 was macramé erg populair. In oude bladen en op oude foto’s zie ik hele interieurs vol hangen: tassen, muurkleden, plantenhangers en sieraden. En omdat retro hip is mag macramé ook weer!

Om frustratie te voorkomen en een positieve ervaring een kans te geven zocht ik een macramé diy die niet kon mislukken! Met behulp van dit filmpje op Youtube maakte ik een macramé planthanger. Supersimpel! Zo makkelijk hoeft het nu ook weer niet te zijn! Binnen 10 minuten had ik deze mooie plantenhanger gemaakt! Ik hing ‘m op onder de dakgoot aan een haak. Ik moet alleen nog even op zoek naar een mooi plantje….

Het touw kocht ik bij Villa Vica met een dikte van 3 mm.

macramé planthanger

 

Over de auteur

Mirian

Mirian

Ik ben getrouwd met Edwin en moeder van Jasper, Niels en Lars. Ik ga graag wandelen in de natuur met onze lieve hond; Belle. Gelukkig zijn er heel veel mooie plekjes hier in de omgeving te vinden. Ik lees graag boeken, maar ik zou er nog veel meer willen lezen. ( maar ja de tijd) Ik ben graag creatief bezig. Ik vind het ook leuk om met de kinderen een spelletje te doen, knutselen of iets samen te bakken in de keuken. Ik zou het liefst nog veel vaker een weekendje lekker er tussen uit gaan met mijn gezin.

Laat een reactie achter