recepten

Heerlijke Parijse soezen met aardbeien

parijse soezen
Mirian
Geschreven door Mirian

Ben jij ook fan van Heel Holland Bakt? Ik nestel me op zondagavond lekker in op de bank en verlekker me aan al het zoets dat voorbij komt. Mijn man en ik houden allebei van bakken en doen graag ideeen op, op zo’n avond. Daar moet wel even bij vermeld worden dat het wekelijkse spektakelstuk van de deelnemers onze vaardigheden te boven gaat! Na de uitzending heb ik helemaal zin om ook aan het bakken te gaan. Met als gevolg dat er afgelopen woensdag heerlijke Parijse Soezen op tafel stonden. Helemaal goed gelukt! En dat wil ik graag met jullie delen!

Recept Parijse soezen met aardbeien

In plaats van het recept te lezen volgde ik de bakvideo van Robert en Jannie. Naast dat ik vind dat de chemie tussen deze twee zo goed werkt en het dus prettig naar luisteren is, is een bakvideo een stuk duidelijker dan regels op papier.

parijse soezen

Dit is wat je nodig hebt:

Het soezenbeslag

100 milliliter water
50 gram boter
50 gram bloem
mespuntje zout
100 gram eieren
4 conserveblikken van 1 liter

De slagroom

200 milliliter slagroom
20 gram suiker
0,50 anijsblokje

De samenstelling en garnering

poedersuiker
verse aardbeien
En zo maak je deze heerlijke Parijse soezen:

Het soezenbeslag:

 • Verwarm de oven voor op 240?C.
 • Breng het water met de boter aan de kook.
 • Neem de pan zodra de boter gesmolten is van het fornuis, voeg de gezeefde bloem in één keer toe en roer goed door.
 • Zet de pan terug op het vuur. Laat het mengsel, al roerend, nog 1-2 minuten garen.
 • Haal de pan van het vuur en laat het mengsel afkoelen (of schenk over in een andere pan).
 • Roer de eieren één voor één door het mengsel tot een glad beslag.
 • Smeer de bakplaat in met olie en bestrooi met een beetje bloem. Schep het soezenbeslag in een spuitzak.
 • Spuit 4 bollen op de bakplaat. Let op! De soes moet onder het conservenblikje passen en kan wel 3x zo groot worden tijdens het bakken.
 • Zet de conservenblikken op de soezen en schuif ze in de oven.
 • Draai de oventemperatuur naar 210?C en bak de soezen in ongeveer 25 minuten gaar.

De slagroom:

 • Klop de slagroom met de suiker en het fijngewreven anijsblokje stijf.

De samenstelling en garnering:

 • Haal de soezen uit de oven en laat ze afkoelen.
 • Knip of snijd de soezen horizontaal open.
 • Vul ze met de opgeklopte slagroom.
 • Leg een paar halve aardbeien op de slagroom
 • Bestrooi ze met poedersuiker

parijse soezen

Het fijne aan dit recept vond ik dat de ingredienten makkelijk te verkrijgen waren, het bakken een eitje was en het resultaat om te smullen!

 

Over de auteur

Mirian

Mirian

Ik ben getrouwd met Edwin en moeder van Jasper, Niels en Lars. Ik ga graag wandelen in de natuur met onze lieve hond; Belle. Gelukkig zijn er heel veel mooie plekjes hier in de omgeving te vinden. Ik lees graag boeken, maar ik zou er nog veel meer willen lezen. ( maar ja de tijd) Ik ben graag creatief bezig. Ik vind het ook leuk om met de kinderen een spelletje te doen, knutselen of iets samen te bakken in de keuken. Ik zou het liefst nog veel vaker een weekendje lekker er tussen uit gaan met mijn gezin.

Laat een reactie achter