Puddingijsjes Traktaties
Puddingijsjes zijn leuk om te maken als traktaties of zomaar als een leuke verrassing! Je hebt ijsjes nog nooit zo mooi gezien! Met vrolijke servetjes en een toef echte slagroom heb je prachtige, luxe ijs traktaties.
Voorbereiden
Voorbereiden Puddingijsjes voor ongeveer 16 stuks
Voor de pudding:
- 500 ml melk
- Dr. Oetker Kookpudding Frambozen of Mona kwarkpudding
- 16 oubliehoorntjes
- 250 ml slagroom
- 2 el suiker
- Dr. Oetker Klop-fix
- Discodip
Keukengerei:
- pan
- (ijs)bak
- metalen beslagkom
- mixer met garden
- ijstang met bolletje van ca. 3 cm
Bereiden
Bereiden PuddingijsjesBereidingstijd: 45 minuten
- Maak de inhoud van het pakje Kookpudding Frambozen met 100 ml melk aan. ( Je kunt ook kwarkpudding gebruiken of een andere pudding)
- Breng de rest van de melk aan de kook.
- Neem de pan van het vuur en roer het puddingpapje erbij.
- Zet de pan terug op het vuur en kook het al roerend op laag vuur 2 minuten door.
- Schenk de pudding in een (ijs)bak en laat deze in ca. 3 uur of langer opstijven, eerst buiten de koelkast, later in de koelkast.
- Klop de slagroom met de suiker en Klop-Fix stijf. Schep de slagroom in een spuitzak met stervormig mondje.
Versieren
Versieren Puddingijsjes
- Vul met behulp van een kleine ijstang de oubliehoorntjes met één of twee bolletjes frambozenpudding of kwarkpudding
- Spuit op elk hoorntje een toef slagroom en bestrooi deze met Disco. De ijs traktatie is dan zo goed als klaar.
- Vouw tot slot verschillende gekleurde servetjes om de hoorntjes en het wordt een vrolijk feest met jouw ijs traktatie.
Serveertip: -Je kunt de slagroom ook vervangen door een kant-en-klaar schuimpje. Dat ziet er ook erg leuk uit. Of je kunt de kookpudding vervangen door Mona aardbeien kwarkpudding of een andere pudding.
Je kunt gaatjes in een leuk ingepakte schoenendoos maken met een appelboor. Je hebt dan een makkelijke “ijsjeshouder”
Dit ziet er super feestelijk uit.