opvoeding

Talentenspel: vertel elkaars goede eigenschappen!

talentenspel
Mirian
Geschreven door Mirian

Talentenspel. Positieve opmerkingen maken moet je jezelf en je kinderen leren. Vertellen wat een ander niet goed doet is zoveel makkelijker! Als iemand iets doet wat niet mag reageer je daar meteen op: “Doe dit niet, doe dat niet, kijk nu wat je doet…” Maar vertellen we ook wanneer iets wél goed gaat? Ook kinderen onderling zullen meestal hun mannetje staan als ze iets niet fijn vinden maar complimentjes geven moet je bewust leren.

Belangrijk dus om af en toe bewust stil te staan bij elkaars sterke kanten, elkaars goede eigenschappen, elkaars talenten dus.  Zo leert je kind zichzelf beter kennen, nadenken over zijn eigen handelen en een goed zelfbeeld ontwikkelen doordat hij complimentjes krijgt van de ander.

Speel het Talentenspel

Op Klasse.be vond ik het Talentenspel. Het bestaat uit een heleboel kaartjes met talenten die je uitprint. Er zijn een heleboel werkvormen over hoe je de kaartjes in kan zetten. Bij jou thuis of in de klas. Op de site van het Talentenspel staat een idee uitgewerkt.

talentenspel

Over de auteur

Mirian

Mirian

Ik ben getrouwd met Edwin en moeder van Jasper, Niels en Lars. Ik ga graag wandelen in de natuur met onze lieve hond; Belle. Gelukkig zijn er heel veel mooie plekjes hier in de omgeving te vinden. Ik lees graag boeken, maar ik zou er nog veel meer willen lezen. ( maar ja de tijd) Ik ben graag creatief bezig. Ik vind het ook leuk om met de kinderen een spelletje te doen, knutselen of iets samen te bakken in de keuken. Ik zou het liefst nog veel vaker een weekendje lekker er tussen uit gaan met mijn gezin.

Laat een reactie achter