DIY/knutselen wonen

De leukste Ikea-hacks

kast wordt bank
Mirian
Geschreven door Mirian

Dat de producten van Ikea praktisch en handig zijn, zal niemand ontkennen. Veel mensen hebben Ikea-producten in huis en dus is niet alles even origineel. Ze worden wél origineel als je er een eigen draai aan geeft: de leukste Ikea-hacks op een rij!

Kast wordt bank
Zet de Kallax-kast (voorheen Expedit) niet neer, maar leg m plat neer en je tovert de kast om tot een bankje. Voor extra comfort leg je er kussens op.

kast wordt bank

Opberger cadeaupapier
Deze heb ik al eerder gespot, maar deze mag niet in het rijtje van leukste Ikea-hacks ontbreken. Deze opberger is eigenlijk bedoeld voor plastic tassen, maar is ook prima geschikt voor het opbergen van cadeaupapier.

cadeaupapier opbergen

Auto aan de muur
Ja, je kunt deze magneetstrip als messenhouder gebruiken, maar hij staat toch veel toffer in de jongensslaapkamer met autootjes eraan?

autootjes aan magneetstrip

Zand- en watertafel
Van een Trofastkast (wie kent m niet?) maak je heel simpel een zand- en watertafel voor in de tuin.

zand water tafel

Professionele tekentafel
Maak voor je kind(eren) van een simpel tafeltje een echte teken- en knutseltafel door er pennenbakjes en een rol papier aan te bevestigen.

tekentafel kinderen

Dressboy
Een coole dressboy maak je van twee (gedeelte van) stoelen van Ikea. Ik vind m leuk!

dressboy

Over de auteur

Mirian

Mirian

Ik ben getrouwd met Edwin en moeder van Jasper, Niels en Lars. Ik ga graag wandelen in de natuur met onze lieve hond; Belle. Gelukkig zijn er heel veel mooie plekjes hier in de omgeving te vinden. Ik lees graag boeken, maar ik zou er nog veel meer willen lezen. ( maar ja de tijd) Ik ben graag creatief bezig. Ik vind het ook leuk om met de kinderen een spelletje te doen, knutselen of iets samen te bakken in de keuken. Ik zou het liefst nog veel vaker een weekendje lekker er tussen uit gaan met mijn gezin.

2 Reacties

 • hoi,
  wat ontzettend leuk bankje van de Ikea kast gemaakt!
  is de kast sterk genoeg om op te zitten? en is dat kussen zelf gemaakt en waarvan?

  mvg marjolein

  • Hoi marjolein,
   Het bankje is eigenlijk een kast dus de plank waar je op gaat zitten is niet gemaakt om op te zitten. Toch zal het, door de paar verticale plankjes, een zeker gewicht wel kunnen dragen. Het kussen is gemaakt van een stuk schuimrubber. De stof eromheen kun je nieten of lijmen.
   Succes als je het bankje gaat maken. Laat je me dan weten hoe het is gelukt?

   Groetjes, Ingrid

Laat een reactie achter