DIY/knutselen feest

Kinderfeestje monsters

koekjes monster
Mirian
Geschreven door Mirian

Monsters. Ook al vinden kinderen deze vaak eng, het fascineert ze wel. En dus is het leuk om eens een keer een kinderfeestje te geven in het thema monsters. Wij geven je inspiratie!

Uitnodiging
Bij het openmaken van de uitnodiging moeten de genodigden natuurlijk al kunnen zien dat ze worden uitgenodigd op een monsterfeestje. Maak bijvoorbeeld ene uitnodiging in de vorm van koekiemonster. Op het voorbeeld zie je een verjaardagskaart, maar deze kaart is natuurlijk ook prima aan te passen in een uitnodiging.
Je kunt ook een uitnodiging kopen, bij Zazzle bijvoobeeld. Hier kun je online uitnodigingen met monsters erop kopen, deze bijvoorbeeld.

kaart koekiemonster uitnodiging monsteruitnodiging monster

Aankleding en versiering
Natuurlijk versier je het huis ook helemaal in het thema van het kinderfeestje. Al bij binnenkomst komt je een monster tegemoet, namelijk op de deur. Als de kinderen nu maar naar binnen durven… Binnen versier je het huis met monsterballonnen. Deze maak je door een oog van papier op de ballonnen te plakken.

deur monsters ballonnen monsters

Maak van gekleurd karton grote monsters als placemat. Heel makkelijk om te maken, ziet er meteen erg leuk uit.

placemat monster

Eten en drinken
Koekiemonster mag natuurlijk niet ontbreken op het monsterfeestje: maak cupcakes in de vorm van koekiemonster. Leuk en lekker! Limonade drinken de kinderen natuurlijk uit monsterbekers. Plak wiebeloogjes op gekleurde bekertjes en klaar is je monsterbeker.

bekertjes monster

En verder
Ik schreef al eerder over de staart van een draak, deze is natuurlijk ook prima te gebruiken op een monsterfeestje. Als je een beetje handig bent met de naaimachine maak je voor iedere gast zo’n staart. Dat zullen ze fantastisch vinden!

dino

Leuk om te doen tijdens het feestje is het bouwen van een monster. Dat doe je met deze gratis printables. Downloaden, printen en de kinderen kunnen aan de slag. Ze nemen natuurlijk hun eigen monster na het feestje mee naar huis.

bouw een monster

Maak samen met de kinderen zelf monsterkoekjes: bak langwerpige koekjes die de kinderen zelf kunnen versieren of maak monsterkoekjes met onder andere hagelslag.

koekjes monster monsterkoekje

Over de auteur

Mirian

Mirian

Ik ben getrouwd met Edwin en moeder van Jasper, Niels en Lars. Ik ga graag wandelen in de natuur met onze lieve hond; Belle. Gelukkig zijn er heel veel mooie plekjes hier in de omgeving te vinden. Ik lees graag boeken, maar ik zou er nog veel meer willen lezen. ( maar ja de tijd) Ik ben graag creatief bezig. Ik vind het ook leuk om met de kinderen een spelletje te doen, knutselen of iets samen te bakken in de keuken. Ik zou het liefst nog veel vaker een weekendje lekker er tussen uit gaan met mijn gezin.

Laat een reactie achter