DIY/knutselen

Kleurplaten lamineren

Onze kinderen kleuren wat af. In een kleurboek, maar ik print ook regelmatig kleurplaten uit. Ze jagen er veel kleurplaten door heen. Helemaal niet erg, want ik vind het leuk dat ze zo gek zijn op kleuren en knutselen. We hebben veel verschillende kleurplaten liggen, maar tot mijn verbazing kleuren ze ook graag een paar keer dezelfde kleurplaat. En dan is deze tip ideaal: lamineer de kleurplaten zodat je ze kunt hergebruiken. Laat je kind de kleurplaten dan kleuren met whiteboardstiften, bijvoorbeeld van Ikea of Bruynzeel. Als je voor die laatste kiest, heb je meer kleurtjes beschikbaar. Kleurplaat ingekleurd? Met een doekje (keukendoekje, wc-papier of billendoekje) maak je de plaat heel makkelijk weer schoon. Even droogwrijven en er kan weer opnieuw gekleurd worden.

Leuk idee is om van gelamineerde kleurplaten een boekje te maken.  Lamineer de kleurplaten en maak er gaatjes in. Je kunt de kleurplaten bijvoorbeeld met een grote ring in de bovenhoek vast maken, maar je kunt ook twee gaatjes in iedere kleurplaat maken en er een touwtje door heen doen. Lamineer niet alleen kleurplaten, maar ook werkbladen. Bijvoorbeeld met letters, puzzeltjes of een doolhof.

En denk je dat een lamineerapparaat duur is? Nee hoor, bij Action en Hema koop je een lamineerapparaat voor een klein prijsje.

Over de auteur

Mirian

Mirian

Ik ben getrouwd met Edwin en moeder van Jasper, Niels en Lars. Ik ga graag wandelen in de natuur met onze lieve hond; Belle. Gelukkig zijn er heel veel mooie plekjes hier in de omgeving te vinden. Ik lees graag boeken, maar ik zou er nog veel meer willen lezen. ( maar ja de tijd) Ik ben graag creatief bezig. Ik vind het ook leuk om met de kinderen een spelletje te doen, knutselen of iets samen te bakken in de keuken. Ik zou het liefst nog veel vaker een weekendje lekker er tussen uit gaan met mijn gezin.

Laat een reactie achter