DIY/knutselen feest

Knikkertijd! Maak zelf een Knikkerzak

knikkerzak diy
Mirian
Geschreven door Mirian

Het is weer knikkertijd! De nieuwe zomerschoenen lijken na één week al versleten door het maken van kuiltjes in het zand. Termen als ‘Laat staans’ en ‘eerst opgoois’ schallen door mijn oren. De juffen moeten na het luiden van de bel de kinderen zowat naar binnen smeken en als je kinderen ziet rennen hoor je het geklingel in hun broekzakken. Heerlijk!

Een knikker zak maak je makkelijk zelf!

De zeldzame knikkers gaan nooit voor het echie, de bolders ketsen goed en de strandballen (die was nieuw voor mij…) zijn het mooist. Al die glinsterende stenen moeten uiteraard in een mooie knikkerzak bewaard worden. Ikzelf maakte er eentje van een oud washandje. Touwtje erdoorheen naaien en klaar. Met een beetje meer moeite maak je een unieke knikkerzak, nog mooier dan de knikkers die erin gaan!

knikkerzak diyOp deze site vond ik een tutorial van een mooie knikkerzak. Het enige dat je nodig hebt is een lapje stof, een lintje, naaigerei en een naaimachine. Hoe je de knikkerzak verder nog versierd is aan jou!

Knikkerzak als traktatie

Wist je dat een knikkerzak ook een leuk idee is om te trakteren? Zeker als je kind in de lente of zomer jarig is. Misschien ben jij wel zo handig dat je een heel stel knikkerzakken naait.

Over de auteur

Mirian

Mirian

Ik ben getrouwd met Edwin en moeder van Jasper, Niels en Lars. Ik ga graag wandelen in de natuur met onze lieve hond; Belle. Gelukkig zijn er heel veel mooie plekjes hier in de omgeving te vinden. Ik lees graag boeken, maar ik zou er nog veel meer willen lezen. ( maar ja de tijd) Ik ben graag creatief bezig. Ik vind het ook leuk om met de kinderen een spelletje te doen, knutselen of iets samen te bakken in de keuken. Ik zou het liefst nog veel vaker een weekendje lekker er tussen uit gaan met mijn gezin.

Laat een reactie achter