DIY/knutselen

Knutselen met knopen: maak een herfstboom

knutselen met knopen
Mirian
Geschreven door Mirian

Ondanks de regen en het ‘aftakelen’ van de natuur houd ik van de herfst. De warme kleuren van bladeren aan de boom. De rijp op weilanden. ’s Avonds de kachel aan. Heerlijk! De herfstknutsel die ik vond past met zijn mooie warme kleuren perfect in dit seizoen.

Geverfde boom met bladeren van knopen

Voor deze herfstknutsel heb je een schildersdoek, bruine verf en veel knopen in warme herfstkleuren nodig. Verf eerst een mooie boom op je doek. Probeer het hele doek te gebruiken. Vooral kleine kinderen hebben de neiging om iets kleins te schilderen op een veel groter doek.knutselen met knopen
Kies daarna mooie knopen uit en leg ze op het schildersdoek. Pas wanneer je tevreden over je boom bent ga je de knopen vastlijmen. Zo kun je tot het laatst toe blijven schuiven met de knopen.

knutselen met knopen

 

Knutselen met knopen kan het hele jaar door

Dit knutselen met knopen hoeft zich niet te beperken tot de herfst. Met groene knopen maak je een lente-boom. En met witte knopen knutsel je een boom in de winter!

knutselen met knopen

Over de auteur

Mirian

Mirian

Ik ben getrouwd met Edwin en moeder van Jasper, Niels en Lars. Ik ga graag wandelen in de natuur met onze lieve hond; Belle. Gelukkig zijn er heel veel mooie plekjes hier in de omgeving te vinden. Ik lees graag boeken, maar ik zou er nog veel meer willen lezen. ( maar ja de tijd) Ik ben graag creatief bezig. Ik vind het ook leuk om met de kinderen een spelletje te doen, knutselen of iets samen te bakken in de keuken. Ik zou het liefst nog veel vaker een weekendje lekker er tussen uit gaan met mijn gezin.

Laat een reactie achter