DIY/knutselen

Knutsel een regenboog met een pot goud

knutsel een regenboog
Mirian
Geschreven door Mirian

We zijn vroeger allemaal wel eens op zoek gegaan naar die pot goud aan het eind van de regenboog. En hoe ik ook fietste, de regenboog leek nooit dichterbij te komen. Op de kinderen van nu hebben regenbogen nog altijd dezelfde magische werking. Een paar jaar geleden zat ik met onze jongens in de auto en zag een prachtige regenboog. De jongste riep: “Wow, mama, ik dacht dat regenbogen niet bestonden!”

knutsel een regenboog

Knutsel een regenboog met een pot goud

Met de magische bewondering van kinderen voor regenbogen in het achterhoofd zal kinderen dit knutselwerkje zeker aanspreken. Van zwart papier knippen ze eerst een mooie pot uit. Misschien heb je nog oude muntjes liggen die je erop kunt laten plakken. Van repen papier plakken ze de regenboog op. Hier moet je jonge kinderen zeker even bij helpen zodat de juiste vorm van de regenboog ontstaat. Laat je de kinderen zelf kleuren kiezen of bespreek je van tevoren de kleuren die je in een regenboog ziet?
Tot slot knippen de kinderen een mooie witte wolk uit en plakken deze over het uiteinde van de regenboog.

knutsel een regenboog

Over de auteur

Mirian

Mirian

Ik ben getrouwd met Edwin en moeder van Jasper, Niels en Lars. Ik ga graag wandelen in de natuur met onze lieve hond; Belle. Gelukkig zijn er heel veel mooie plekjes hier in de omgeving te vinden. Ik lees graag boeken, maar ik zou er nog veel meer willen lezen. ( maar ja de tijd) Ik ben graag creatief bezig. Ik vind het ook leuk om met de kinderen een spelletje te doen, knutselen of iets samen te bakken in de keuken. Ik zou het liefst nog veel vaker een weekendje lekker er tussen uit gaan met mijn gezin.

Laat een reactie achter