DIY/knutselen wonen

Maak je eigen insectenhotel

insectenhotel
Mirian
Geschreven door Mirian

Insectenhotel. Waarom?

Je ziet ze in de winkels overal staan: insectenhotels. Van heel klein aan de muur tot hele etages zo groot en hoog als een tafel. Om een tuin vol boeiende bloemen te krijgen zijn insecten onmisbaar. Vlinders, bijen, lieveheersbeestjes, kevers en nog veel meer kleine diertjes bestuiven bloemen. In de winter kunnen de insecten veilig overwinteren in hun hotel en in de zomer vinden ze er een nestplaats.

insectenhotel

 

Insectenhotel. Hoe?

Reden genoeg dus om er zelf eentje te maken. Kids for Animals (de jeugdclub van de Dierenbescherming) heeft een leuk idee om een insectenhotel te maken van materiaal dat je gewoon in huis hebt: een blikje, touw, een schaar en wat leuke kralen ter versiering. Het enige waar je misschien naar op zoek moet, zijn de stukken bamboe, stro of riet. Overigens maakte ik dit insectenhotel met dunne stukjes tak waarin ik hele kleine gaatjes boorde.

insectenhotel

Zorg dat je het insectenhotel op een droge zonnige plek hangt. Met de kleurrijke kraaltjes fleurt hij ook je tuin een beetje op. Welk insect zou daar nou niet zijn intrek in willen nemen!?

 

Over de auteur

Mirian

Mirian

Ik ben getrouwd met Edwin en moeder van Jasper, Niels en Lars. Ik ga graag wandelen in de natuur met onze lieve hond; Belle. Gelukkig zijn er heel veel mooie plekjes hier in de omgeving te vinden. Ik lees graag boeken, maar ik zou er nog veel meer willen lezen. ( maar ja de tijd) Ik ben graag creatief bezig. Ik vind het ook leuk om met de kinderen een spelletje te doen, knutselen of iets samen te bakken in de keuken. Ik zou het liefst nog veel vaker een weekendje lekker er tussen uit gaan met mijn gezin.

Laat een reactie achter