overig

Magisch prentenboek Meneer René

meneer rene
Mirian
Geschreven door Mirian

meneer reneEr zijn van die prentenboeken die kinderen uit de kast blijven halen. Zo vaak dat ze de boeken hardop mee lezen. Meneer René van Leo Timmers is er zo één. De prenten van Leo Timmers ben je vast al eens tegengekomen. Zijn tekenstijl is prachtig met grappige details. Mijn kinderen blijven er uren naar kijken. Maar het verhaal van Meneer René is minstens zo mooi! Zo magisch en zo goed vertelt dat je toch zweert dat zoiets in het echt ook kan gebeuren!

meneer_rene_omslag

Alles wat meneer René schildert lijkt net echt.

Meneer René is een arme schilder omdat niemand zijn werk koopt. Op een dag worden zijn schilderijen echt en kan Meneer René alles krijgen wat hij wil. Nou ja, alles? Of kan je ook iets willen dat niet te schilderen is? En als je alles hebt…ben je dan ook gelukkig?

Toen onze jongens in de peuter en kleuterleeftijd zaten genoten ze van de mooie platen en het wonderlijke verhaal. Nu ze wat ouder zijn begrijpen ze ook het dilemma van Meneer Rene. Dit boek is daarom al jaren een topper bij ons!

Meer Leo Timmers

Gelukkig heeft Leo Timmers het niet bij één boek gelaten. Hieronder zie je nog meer top prentenboeken van deze Belgische schrijver.

 

Je kunt bij Bol.com kijken voor al zijn boeken. Omdat mijn kinderen in groep 3 zitten herkende ik zijn tekeningen ook in de nieuwe leesmethode van Veilig Leren Lezen.

Over de auteur

Mirian

Mirian

Ik ben getrouwd met Edwin en moeder van Jasper, Niels en Lars. Ik ga graag wandelen in de natuur met onze lieve hond; Belle. Gelukkig zijn er heel veel mooie plekjes hier in de omgeving te vinden. Ik lees graag boeken, maar ik zou er nog veel meer willen lezen. ( maar ja de tijd) Ik ben graag creatief bezig. Ik vind het ook leuk om met de kinderen een spelletje te doen, knutselen of iets samen te bakken in de keuken. Ik zou het liefst nog veel vaker een weekendje lekker er tussen uit gaan met mijn gezin.

Laat een reactie achter