DIY/knutselen spelidee

memory van stofrestjes

memory reststofjes
Mirian
Geschreven door Mirian

Ik heb sinds jaren standaard een plastic zak aan een haakje hangen waar oude kleren in gedaan worden. Regelmatig fiets ik dan met een volle zak naar zo’n container voor oude kleding. Per jaar gaan er hier een berg sokken door heen, vele kapotte spijkerbroeken en met pijn in het hart te klein geworden shirtjes.

Memory van stofrestjes

Maar met deze restje stof kun je iets leuks maken! Een memory van stofrestjes! En ik denk zelfs dat je dit knutselwerkje samen met je kinderen kunt maken. Dus eerst samen knutselen daarna samen spelen!

Ga eerst op zoek naar leuke, mooie restjes tof en stevig papier of karton. Snijd uit het karton rechthoeken van 6,5 cm x 13 cm. Maak ook meteen een vouwlijn op 6,5 cm. met een liniaal en een mesje. Op de onderste helft knip of spons je een cirkel van 5 cm doorsnee uit.

Knip vervolgens vierkantjes uit de restjes stof die iets kleiner zijn dan de 6,5 cm. Onnodig om te vermelden dat je van ieder stofje twee exemplaren moet knippen! Plak de stofjes op de kartonnetjes en plak de kartonnetjes dicht. Leg de kaartjes onder een stapel boeken o.i.d. om ze mooi plat te krijgen.

Spelen maar!

Over de auteur

Mirian

Mirian

Ik ben getrouwd met Edwin en moeder van Jasper, Niels en Lars. Ik ga graag wandelen in de natuur met onze lieve hond; Belle. Gelukkig zijn er heel veel mooie plekjes hier in de omgeving te vinden. Ik lees graag boeken, maar ik zou er nog veel meer willen lezen. ( maar ja de tijd) Ik ben graag creatief bezig. Ik vind het ook leuk om met de kinderen een spelletje te doen, knutselen of iets samen te bakken in de keuken. Ik zou het liefst nog veel vaker een weekendje lekker er tussen uit gaan met mijn gezin.

Laat een reactie achter