recepten

Mmmm….. heerlijke kwarkbol!

kwarkbol
Mirian
Geschreven door Mirian

kwarkbolIs het gebak, is het brood? Het is de kwarkbol! Deze heerlijke kwarkbol maak ik regelmatig als lekker tussendoortje. Maar als afsluiter van je lunch kan ie ook prima. En kijk eens naar de ingrediënten! Voor iets dat zó lekker is, zitten er maar weinig ongezonde dingen in deze kwarkbol. Onbeperkt snoepen dus!

 

 

Zo maak je de kwarkbol

Ingredientenkwarkbol
250 g kwark
1 eetlepel olie
2 eieren
2 eetlepel suiker
1 snufje zout
1 zakjes vanillesuiker of 1 eetlepel vanille-extract
15 g bakpoeder
250 g bloem
150 g rozijnen

Om te bestrijken:
3 etl melk
2 etl suiker

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Meng de kwark, olie, eieren, suiker, vanillesuiker en een snufje zout. Meng de bakpoeder met de bloem en voeg deze toe aan het mengsel. Meng als laatste de rozijnen er door.

kwarkbolNu kun je twee dingen doen:
Stort het beslag in de springvorm en verdeel over de bodem. Of maak van het beslag 12 hoopjes op een bakpapier en bak zo 12 kleinere bolletjes.

Bak de bol(letjes) gedurende 20 minuten in de oven. Haal na 10 minuten de bol(letjes) uit de oven en bestrijk ze even met melk en bestrooi met suiker.

Eet smakelijk!

 

Over de auteur

Mirian

Mirian

Ik ben getrouwd met Edwin en moeder van Jasper, Niels en Lars. Ik ga graag wandelen in de natuur met onze lieve hond; Belle. Gelukkig zijn er heel veel mooie plekjes hier in de omgeving te vinden. Ik lees graag boeken, maar ik zou er nog veel meer willen lezen. ( maar ja de tijd) Ik ben graag creatief bezig. Ik vind het ook leuk om met de kinderen een spelletje te doen, knutselen of iets samen te bakken in de keuken. Ik zou het liefst nog veel vaker een weekendje lekker er tussen uit gaan met mijn gezin.

Laat een reactie achter