opvoeding winacties/kortingscodes

Win! Ni Hao! Chinees voor kinderen

Chinees_voor_kinderen_uitgelicht
Mirian
Geschreven door Mirian

Onze twee zonen leren gemakkelijk. Dat is fijn voor ze maar ik wil ze ook leren om te leren. Ik wil ze leren hoe je je ergens voor in moet spannen, hoe het voelt als na hard werken iets lukt. Ook als leerkracht liep ik hier tegenaan. Stof aanbieden van een hogere klas kan niet, dan heb je later in de schoolloopbaan een probleem. Dus moet de uitdaging ergens anders gezocht worden. Nu heb ik me toch iets gááfs gevonden! Ni Hao Kids: Chinees voor kinderen.

Lesmethode Chinees voor kinderen

Chinees_voor_kinderen_2De lesmethode Ni Hao Kids is een initiatief van Chinese Connection Company om nieuwsgierige Nederlandstalige kinderen van 6 tot 12 jaar op een leuke manier bekend te maken met de taal van de toekomst: het Mandarijn Chinees. Afgelopen kerstvakantie ging ik aan de slag met onze oudste zoon. Hij had op school leren tellen en schrijven tot 10 in het Chinees en daar wilde hij graag meer van weten.

Het werkboek is vlot geschreven met een fijne afwisseling tussen uitleg en opdrachten. Ook ik leerde er veel van! Wist je bijvoorbeeld dat je in het Chinees per ongeluk iemand kan vragen om hem te zoenen terwijl je eigenlijk iets wilde vragen! En dat alleen doordat je een woord in de verkeerde toon uitsprak!

chinees voor kinderen

Al met al loopt onze oudste nu al dagen met het werkboek onder zijn armen en vraagt al ‘zingend’ (Chinees is een zangtaal…) of ie een koekje mag en en wenst ons meerdere keren per dag een goedemorgen!

Deze lesmethode Chinees voor kinderen van Ni Hao Kids past perfect binnen een plusklas, kangoeroeklas en andere initiatieven voor mee-, en hoogbegaafde kinderen. En daarmee bedoel ik niet dat het voor andere kinderen niet te doen is! Chinees lijkt moeilijk te leren maar dit werkboek is zo speels opgezet dat het voor iedereen een plezier zal zijn om er mee te werken! Ook als begeleider of ouder hoef je geen kennis van de Chinese taal te hebben. Op de website van Ni Hao Kids staan luisteroefeningen om de uitspraak van de klanken te beluisteren.

chinees voor kinderen

Winnen!

Wil je ook aan de slag met Ni Hao Kids? Ik mag een exemplaar van dit fijne werkboek weggeven! Laat op Facebook weten met wie jij wil gaan werken met deze lesmethode. Je kunt je reactie geven, en kans maken tot vrijdag 22 januari.

 

Over de auteur

Mirian

Mirian

Ik ben getrouwd met Edwin en moeder van Jasper, Niels en Lars. Ik ga graag wandelen in de natuur met onze lieve hond; Belle. Gelukkig zijn er heel veel mooie plekjes hier in de omgeving te vinden. Ik lees graag boeken, maar ik zou er nog veel meer willen lezen. ( maar ja de tijd) Ik ben graag creatief bezig. Ik vind het ook leuk om met de kinderen een spelletje te doen, knutselen of iets samen te bakken in de keuken. Ik zou het liefst nog veel vaker een weekendje lekker er tussen uit gaan met mijn gezin.

Laat een reactie achter