DIY/knutselen uitjes

Tips voor onderweg

i spy books
Mirian
Geschreven door Mirian

De vakantie staat weer voor de deur. Wellicht heb je een vakantie in het buitenland gepland en moeten de kinderen zich een behoorlijke tijd op de achterbank vermaken. Wij zetten een aantal leuke dingen op een rijtje zodat de kinderen zich niet zullen vervelen onderweg!

Lego, daar worden veel kinderen blij mee. Slim dus om onderweg mee te nemen. Maar hoe neem je dat nu handig mee? In een doos van Ikea natuurlijk. Maak een Legoplaat vast aan de bovenkant (kan gewoon met dubbelzijdig plakband) en je hoort de kinderen niet meer. Ik maakte vorig jaar deze Lego travel box voor onderweg, ideaal!

Lego-storage

 

Een leuk spel voor onderweg is het 50 dingen om te doen in de auto spel. Een doosje boordevol leuke spelletjes voor onderweg waardoor je kind zich zeker niet zal vervelen. Dit spel is voor €9,- te koop bij Lobbes.

50 dingen om te doen in de auto

 

Erg leuk voor op de achterbank: het Ik kan tekenen vakantieboek. Met dit boek leer je stap voor stap tekenen. Mensen, voorwerpen, voedsel en gebouwen die typisch zijn voor Frankrijk, Engeland, Nederland en Italië. Je leest leuke weetjes en leert ondertussen nog wat vreemde woorden! Ideaal voor op reis, onderweg naar je vakantiebestemming. Het Ik kan tekenen vakantieboek is voor €10,- verkrijgbaar bij Paperbreeze.

 

ik kan tekenen vakantieboek

 

Maak leuke I spy-books voor de kinderen: boekjes met leuke zoekplaatjes. Die je uiteraard zelf kunt maken. Daar vermaakt je kind zich zeker een tijdje mee.

i spy books

 

En deze blijft natuurlijk leuk: de reisbingo waar ik vorig jaar over schreef. Tip: print de reisbingo uit en lamineer deze. Als je dan gebruik maakt van een uitwisbare stift, kun je de bingo blijven gebruiken.

Microsoft Word - reisbingo.doc

Over de auteur

Mirian

Mirian

Ik ben getrouwd met Edwin en moeder van Jasper, Niels en Lars. Ik ga graag wandelen in de natuur met onze lieve hond; Belle. Gelukkig zijn er heel veel mooie plekjes hier in de omgeving te vinden. Ik lees graag boeken, maar ik zou er nog veel meer willen lezen. ( maar ja de tijd) Ik ben graag creatief bezig. Ik vind het ook leuk om met de kinderen een spelletje te doen, knutselen of iets samen te bakken in de keuken. Ik zou het liefst nog veel vaker een weekendje lekker er tussen uit gaan met mijn gezin.

Laat een reactie achter