DIY/knutselen feest recepten

Zo maak je van oudejaarsavond een feest!

klok oreo
Mirian
Geschreven door Mirian

Nog een paar dagen en dan is het oud en nieuw. Voor ons geen wilde plannen dit jaar, we blijven lekker thuis. We eten met z’n vijven en dan gaan de jongste twee naar bed. Finn mag opblijven en we spelen spelletjes en kijken televisie. We maken er een gezellig avondje van.

Ballon met confetti
Geef je zelf een feestje? Dan is dit een leuk idee: hang een ballon gevuld met confetti in de woonkamer. Om twaalf uur prik je de ballon door en de confetti luidt het nieuwe jaar in (denk nog maar even niet aan het stofzuigen de dag erna…). Hoe vul je de ballon? Snijd een plastic fles door midden en vul de onderste helft met confetti (dit kun je gewoon maken met een perforator). Doe de nog niet opgeblazen ballon om de halve fles heen en vul de ballon met confetti. Blaas de ballon op, knoop m dicht en ophangen maar.

ballon met confetti

Eetbaar vuurwerk
Het is leuk om de hapjes op oudjaarsavond in de stijl van die avond te maken. Wat dacht je van dit eetbare vuurwerk? Dit hapje is gemaakt van een knakworstje en paprika of komkommer op een rietje. Je kunt deze vuurpijlen ook maken van spekjes, ik blogde er vorig jaar over.

eetbaar vuurwerk hapje oud en nieuw

Slinger Happy New Year
Je woonkamer versier je met deze leuke slinger met de tekst Happy New Year. Je maakt de slinger heel makkelijk zelf. Wat heb je nodig? Zwart karton, touw, letters, lijm en een schaar. Leuk om tegen het raam te hangen bijvoorbeeld.

slinger nieuw jaar

Klok Oreo-koekjes
Leuk voor de kinderen is deze klok gemaakt van Oreo-koekjes. Simpel om te maken, maar wat een leuk resultaat. Samen aftellen naar het nieuwe jaar!

klok oreo

Over de auteur

Mirian

Mirian

Ik ben getrouwd met Edwin en moeder van Jasper, Niels en Lars. Ik ga graag wandelen in de natuur met onze lieve hond; Belle. Gelukkig zijn er heel veel mooie plekjes hier in de omgeving te vinden. Ik lees graag boeken, maar ik zou er nog veel meer willen lezen. ( maar ja de tijd) Ik ben graag creatief bezig. Ik vind het ook leuk om met de kinderen een spelletje te doen, knutselen of iets samen te bakken in de keuken. Ik zou het liefst nog veel vaker een weekendje lekker er tussen uit gaan met mijn gezin.

Laat een reactie achter