spelidee

Piñata gevuld met water voor op hete dagen

pinata waterspel
Mirian
Geschreven door Mirian

Het wordt warm komende week. Beter nog: er komt een heuse hittegolf aan! Al mijn geplande blogs zet ik even in de koelkast (wel lekker koel, haha!) om jullie de beste speltips te geven voor bij dit warme weer.

Piñata gevuld met water wordt waterpiñata!

Een piñata is een felgekleurde figuur, meestal gemaakt van papier-maché, die traditioneel gevuld is met zoetigheden, vruchten en cadeaus. Piñata’s worden gebruikt met kerst en kinderverjaardagen. Maar met dit weer is de piñata gevuld met water!

Vul een 10 liter vuilniszak met één of twee liter water. Knoop de zak dicht en hang de zak met een touw vast aan een boom of klimrek.
De spelregels bepaal je uiteraard zelf. Een paar ideeën:

pinata waterspel
– Met een pool noodle mag ieder kind om de beurt 3 keer tegen de zak slaan. Daarna mag het volgende kind. Winnaar is degene die erin slaagt om de zak te breken en een vloedgolf te ontketenen.

– Laat een kind onder de waterzak staan. Laat een ander kind vanaf het klimrek de zak proberen los te knopen. Hij mag dit bijvoorbeeld 30 seconden proberen, daarna wisselen de rollen zich om! Wie wordt er nat en wie blijft hoog en droog?

– Volgens de traditie moet het kind dat op de piñata mag slaan een blinddoek om. Een geblinddoekt kind dat in het wilde weg op een waterzak probeert te slaan zal extra spanning geven aan het spel. Misschien iets voor wat oudere kinderen?

Zoals op de foto kun je ook ballonnen in verschillende kleuren ophangen en ieder kind een eigen kleur toewijzen. Welk kind heeft als eerste al de ballonnen van zijn kleur stukgeslagen? En is waarschijnlijk het meest nat!

Over de auteur

Mirian

Mirian

Ik ben getrouwd met Edwin en moeder van Jasper, Niels en Lars. Ik ga graag wandelen in de natuur met onze lieve hond; Belle. Gelukkig zijn er heel veel mooie plekjes hier in de omgeving te vinden. Ik lees graag boeken, maar ik zou er nog veel meer willen lezen. ( maar ja de tijd) Ik ben graag creatief bezig. Ik vind het ook leuk om met de kinderen een spelletje te doen, knutselen of iets samen te bakken in de keuken. Ik zou het liefst nog veel vaker een weekendje lekker er tussen uit gaan met mijn gezin.

Laat een reactie achter