opvoeding

Reactiespel: Hilarisch spel voor op school of tijdens een feestje.

reactiespel
Mirian
Geschreven door Mirian

Alle leerkrachten die dit lezen zullen het wel herkennen: een paar minuutjes over aan het eind van een dagdeel. Natuurlijk heb je een scala aan leuke spelletjes in je hoofd. Ik voeg daar graag een hele leuke aan toe! Ook voor niet-leerkrachten een leuk spel om te doen tijdens bijvoorbeeld een kinderfeest of een familiefeest.

Lol met het reactiespel

reactiespel

Dit reactiespel vond ik bij Juf-stuff. Je kunt dit spel spelen met zo’n 25-26 kinderen. Print deze pdf uit en knip de kaartjes uit. Deze verdeel je over de kinderen. Laat ieder kind even rustig zijn kaartje lezen en geef ze de tijd om hun opdracht tot zich door te laten dringen. Vertel ze dat bovenaan hun kaartje staat wat zij zullen zien of horen. Onderaan hun kaartje staat wat zíj moeten doen wanneer ze datgene zien of horen. Een actie-reactie-spel dus. Zodoende ontstaat er een kettingreactie van allerlei acties in de klas!

Enerzijds is het een ontzettend leuk, hilarisch spel. Anderzijds wordt de luistervaardigheid en concentratie geoefend.

Over de auteur

Mirian

Mirian

Ik ben getrouwd met Edwin en moeder van Jasper, Niels en Lars. Ik ga graag wandelen in de natuur met onze lieve hond; Belle. Gelukkig zijn er heel veel mooie plekjes hier in de omgeving te vinden. Ik lees graag boeken, maar ik zou er nog veel meer willen lezen. ( maar ja de tijd) Ik ben graag creatief bezig. Ik vind het ook leuk om met de kinderen een spelletje te doen, knutselen of iets samen te bakken in de keuken. Ik zou het liefst nog veel vaker een weekendje lekker er tussen uit gaan met mijn gezin.

Laat een reactie achter