DIY/knutselen

Sleutelhanger van lipjes van blikjes

sleutelhanger
Mirian
Geschreven door Mirian

Wat doe jij met de lipjes van een frisdrank- of bierblikje? Niet weggooien hoor, je kunt er een leuke sleutelhanger van maken. Heel makkelijk te maken en leuk voor aan je sleutelbos, of aan de fietssleutel van je kind. Wat heb je nodig: een aantal lipjes van blikjes (je kunt de sleutelhanger zo lang maken als je zelf wilt), een gekleurde (leren) veter en een ring van een sleutelhanger. Je hebt de sleutelhanger zo gemaakt!

sleutelhanger

 

Over de auteur

Mirian

Mirian

Ik ben getrouwd met Edwin en moeder van Jasper, Niels en Lars. Ik ga graag wandelen in de natuur met onze lieve hond; Belle. Gelukkig zijn er heel veel mooie plekjes hier in de omgeving te vinden. Ik lees graag boeken, maar ik zou er nog veel meer willen lezen. ( maar ja de tijd) Ik ben graag creatief bezig. Ik vind het ook leuk om met de kinderen een spelletje te doen, knutselen of iets samen te bakken in de keuken. Ik zou het liefst nog veel vaker een weekendje lekker er tussen uit gaan met mijn gezin.

2 Reacties

 • hoi, kun je me vertellen hoe je die sleutelhangers hebt gemaakt? Wij zijn op een activiteiten centrum ermee begonnen maar komen er niet helemaal uit.

  met vr. gr. Marie-Jose Verhees

  • Hoi Marie-Jose,
   Wat leuk dat je een idee van onze blog gehaald hebt!
   Per sleutelhanger heb je drie koordjes nodig. Die leg je over het ringetje heen. Nu heb je als het ware zes koordjes! De lipjes leg je onder het ringetje klaar. De zes koordjes rijg je nu van voor naar achter, enz. Onderaan pak je de zes koordjes samen en maak je ze vast.
   Ik hoop dat ik je hiermee verder heb geholpen! Ik ben benieuwd naar het eindresultaat!

   Gr. Ingrid

Laat een reactie achter