Soepstengels. Ze zijn hier niet aan te slepen. Het is natuurlijk ook een ideaal, gezond tussendoortje. Je kunt ze natuurlijk heel makkelijk in de supermarkt kopen, maar een keer zelf soepstengels maken, is ook leuk! En heel makkelijk.
Wat heb je nodig? (12 soepstengels)
– 2 plakjes bladerdeeg
– 1 losgeklopt ei
– kruiden en zaden (naar eigen voorkeur)
– geraspte kaas
Ontdooi de plakjes bladerdeeg op het aanrecht en verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd elk plakje bladerdeeg in 6 stroken en leg die op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk iedere strook met losgeklopt ei en strooi er naar smaak de kruiden, zaden of kaas over. Zet het bakblik in de oven en bak ze in 12-15 minuten gaar en krokant.
Je kunt de soepstengels ook in verschillende vormen maken, bijvoorbeeld in de vorm van een nummer. Heb je meteen een leuke traktatie.