feest recepten

Zelf soepstengels maken

zelf soepstengels maken
Mirian
Geschreven door Mirian

Soepstengels. Ze zijn hier niet aan te slepen. Het is natuurlijk ook een ideaal, gezond tussendoortje. Je kunt ze natuurlijk heel makkelijk in de supermarkt kopen, maar een keer zelf soepstengels maken, is ook leuk! En heel makkelijk.

Wat heb je nodig? (12 soepstengels)
– 2 plakjes bladerdeeg
– 1 losgeklopt ei
– kruiden en zaden (naar eigen voorkeur)
– geraspte kaas

Ontdooi de plakjes bladerdeeg op het aanrecht en verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd elk plakje bladerdeeg in 6 stroken en leg die op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk iedere strook met losgeklopt ei en strooi er naar smaak de kruiden, zaden of kaas over. Zet het bakblik in de oven en bak ze in 12-15 minuten gaar en krokant.

Je kunt de soepstengels ook in verschillende vormen maken, bijvoorbeeld in de vorm van een nummer. Heb je meteen een leuke traktatie.

zelf soepstengels maken

Over de auteur

Mirian

Mirian

Ik ben getrouwd met Edwin en moeder van Jasper, Niels en Lars. Ik ga graag wandelen in de natuur met onze lieve hond; Belle. Gelukkig zijn er heel veel mooie plekjes hier in de omgeving te vinden. Ik lees graag boeken, maar ik zou er nog veel meer willen lezen. ( maar ja de tijd) Ik ben graag creatief bezig. Ik vind het ook leuk om met de kinderen een spelletje te doen, knutselen of iets samen te bakken in de keuken. Ik zou het liefst nog veel vaker een weekendje lekker er tussen uit gaan met mijn gezin.

Laat een reactie achter