spelidee

Spelletjes voor op de achterbank

achterbank_spelletje_2
Mirian
Geschreven door Mirian

Gisteren blogde ik over de Auto-bingo (die je overigens nog steeds kunt winnen) voor op de achterbank tijdens lange reizen. Natuurlijk zijn er nog een heleboel andere leuke spellen die je onderweg in de auto kunt doen. Ik zet er een paar voor je op een rij.

 

 

 

Bingo met nummerborden

nummerbord bingoVia deze link kun je een honderdveld uitprinten dat nu fungeert als bingokaart. Op de bingokaart staan de getallen t/m 99. Ieder kind krijgt een bingokaart en gaat op zoek naar de getallen die op de kaart staan in de nummerborden van de auto’s die voorbij komen. Zie je bijvoorbeeld de cijfercombinatie ’09’ dan streep je deze weg op je bingokaart.De speler die het eerste een hele rij of kolom heeft weggestreept roept ‘BINGO en heeft gewonnen!

Kleurenspel

achterbank_spelletje

Alle spelers kiezen een eigen kleur. Vervolgens zet je een stopwatch op bijvoorbeeld 3 minuten en de speler die in die 3 minuten de meeste auto’s in zijn of haar kleur heeft geteld, is de winnaar. Zo simpel kan het zijn!

Fantasie-verstoppertje

Deze vind ik persoonlijk erg leuk. Speler 1 bedenkt een plek in huis waar hij of zij zogenaamd verstopt zit. Dit kan overal zijn, bijvoorbeeld ook in de wasmachine of in een klein laatje. Want in je fantasie kan alles! Speler 2 moet nu vragen gaan stellen zoals ‘Ben je in de keuken?’ en er zo achter komen waar speler 1 verstopt zit. Voor jonge kinderen neem je alleen plekken waar ze zich in het echt ook kunnen verstoppen. Voor oudere kinderen kun je het nog moeilijker maken door in gedachten rechtsaf of linksaf te gaan.

Nog meer spelletjes voor op de achterbank…

Op deze site vond ik nog veel meer leuke, leerzame spelletjes. Fijne reis!

 

Over de auteur

Mirian

Mirian

Ik ben getrouwd met Edwin en moeder van Jasper, Niels en Lars. Ik ga graag wandelen in de natuur met onze lieve hond; Belle. Gelukkig zijn er heel veel mooie plekjes hier in de omgeving te vinden. Ik lees graag boeken, maar ik zou er nog veel meer willen lezen. ( maar ja de tijd) Ik ben graag creatief bezig. Ik vind het ook leuk om met de kinderen een spelletje te doen, knutselen of iets samen te bakken in de keuken. Ik zou het liefst nog veel vaker een weekendje lekker er tussen uit gaan met mijn gezin.

Laat een reactie achter