opvoeding

Sportkeuzewijzer: Welke sport past bij jouw kind?

sportkeuzewijzer
Mirian
Geschreven door Mirian

Nadat onze oudste zoon al zijn zwemdiploma’s binnen had mocht hij een sport of andere club uitkiezen. Lid zijn van een club betekent voor mij meer dan je conditie op peil houden. Kinderen ontwikkelen sociale vaardigheden, concentratie, doorzettingsvermogen, enz. Kinderen ontwikkelen zich in brede zin. Zelf heb ik ook mooie herinneringen aan sportvelden en kleedkamerlol!

Vind de sport die bij je past met de Sportkeuzewijzer.

Maar het kiezen van een club voor onze oudste bleek nog niet zo gemakkelijk te zijn! Bij welke clubs zitten vriendjes? Wat past bij hem? Op welke dagen staan de trainingen en wedstrijden gepland?

Laatst attendeerde iemand mij op de Sportkeuzewijzer. Deze online test helpt je een sport te vinden die bij je past. Na het beantwoorden van 14 vragen zie je bovenaan in het scherm de sporten staan die bij jouw antwoorden passen.

Deze test hebben mijn oudste en ik samen ingevuld. Zo krijg je als ouder ook inzicht in wat je kind belangrijk vindt.

Inmiddels heeft hij zijn draai gevonden binnen twee clubs (scouting en judo) en volgt de jongste binnenkort ook (voetbal). Ik voel dat de tijd van halen en brengen naar clubs is aangebroken voor ons!

Over de auteur

Mirian

Mirian

Ik ben getrouwd met Edwin en moeder van Jasper, Niels en Lars. Ik ga graag wandelen in de natuur met onze lieve hond; Belle. Gelukkig zijn er heel veel mooie plekjes hier in de omgeving te vinden. Ik lees graag boeken, maar ik zou er nog veel meer willen lezen. ( maar ja de tijd) Ik ben graag creatief bezig. Ik vind het ook leuk om met de kinderen een spelletje te doen, knutselen of iets samen te bakken in de keuken. Ik zou het liefst nog veel vaker een weekendje lekker er tussen uit gaan met mijn gezin.

Laat een reactie achter