DIY/knutselen

Sterrenkaart maken en sterren kijken

sterrenkaart maken
Mirian
Geschreven door Mirian

Ooit al eens de tijd genomen om met je kind naar de sterrenhemel te kijken? Zeker weten dat je kind honderd en één vragen ging stellen. Hoeveel sterren zijn er? Hoe ver weg zijn ze? Waar komen ze vandaan? Als je je kind nog meer wilt leren over de sterren is een heuse sterrenkaart maken een leuk idee.

sterrenkaart maken

Sterrenkaart maken

Met onze oudste zoon maakte ik laatst zo’n sterrenkaart. Hierop staan alle sterrenbeelden zoals Grote Beer, Orion, enz. Ook leren ze dat de sterrenhemel iedere nacht anders is omdat de aarde draait. We zien ieder nacht een ander stukje van de sterrenhemel. Op een avond trokken we er samen op uit om een plekje te vinden waar we de hele sterrenhemel konden zien. Met zijn sterrenkaart zochten we samen naar de Poolster, de Grote Beer, enz. Super gezellig en leerzaam!

sterrenkaart maken

De sterrenkaart vond ik op deze site met ook nog genoeg uitleg voor jou als ouder om een intelligente indruk op je kind te maken!

Over de auteur

Mirian

Mirian

Ik ben getrouwd met Edwin en moeder van Jasper, Niels en Lars. Ik ga graag wandelen in de natuur met onze lieve hond; Belle. Gelukkig zijn er heel veel mooie plekjes hier in de omgeving te vinden. Ik lees graag boeken, maar ik zou er nog veel meer willen lezen. ( maar ja de tijd) Ik ben graag creatief bezig. Ik vind het ook leuk om met de kinderen een spelletje te doen, knutselen of iets samen te bakken in de keuken. Ik zou het liefst nog veel vaker een weekendje lekker er tussen uit gaan met mijn gezin.

Laat een reactie achter