opvoeding

Tips om vrienden te maken en te houden

tips_vrienden_uitg
Mirian
Geschreven door Mirian

De mens is een sociaal wezen. We zijn graag in het gezelschap van anderen en voelen ons eenzaam als er te weinig sociale contacten zijn. Dan zou je denken dat omgaan met anderen een eitje voor ons is. Maar niets is minder waar. Hoe moeilijk blijven we het vinden om een ander aan te voelen, jezelf opzij te zetten voor een ander en écht te luisteren.

Vriendschappen sluiten en vriendschappen blijven onderhouden moet ons aangeleerd worden. Jonge kinderen zijn nog erg egocentrisch en kunnen zich nog niet goed inleven in een ander. Dat moeten wij ze leren. Meestal doen we dat door in te grijpen wanneer iets niet goed gaat. Je komt dan tussenbeide en legt uit hoe iets overkomt bij een ander. Jammer eigenlijk dat het dan eerst mis moet gaan! Gelukkig vond ik een mooie poster met 10 tips om vrienden te maken en te houden.

10 tips om vrienden te maken en te houden

tips om vrienden te maken

Met behulp van deze poster kun je samen met je kind vooraf eens bespreken hoe goede vriendschappen eruit zien. En naast dat de poster een handig hulpmiddel is om een gesprek over vriendschappen aan te gaan met je kind/klas is het ook een goede checklist voor jezelf!

De poster is bedacht voor hoogbegaafde kinderen die zich regelmatig niet begrepen voelen doordat zij op een andere manier denken en naar de wereld kijken. Maar hij lijkt me voor ieder kind en iedere klas bruikbaar!

Over de auteur

Mirian

Mirian

Ik ben getrouwd met Edwin en moeder van Jasper, Niels en Lars. Ik ga graag wandelen in de natuur met onze lieve hond; Belle. Gelukkig zijn er heel veel mooie plekjes hier in de omgeving te vinden. Ik lees graag boeken, maar ik zou er nog veel meer willen lezen. ( maar ja de tijd) Ik ben graag creatief bezig. Ik vind het ook leuk om met de kinderen een spelletje te doen, knutselen of iets samen te bakken in de keuken. Ik zou het liefst nog veel vaker een weekendje lekker er tussen uit gaan met mijn gezin.

Laat een reactie achter