feest

Traktatie brandweerman voor moedige jongens!

brandweerman traktatie
Mirian
Geschreven door Mirian

Welke jongen is nu niet gek van de Brandweer? Van die loeiende sirenes, flitsende rode wagens en moedige mannen gaat menig jongenshart sneller kloppen! Brandweerman Sam was hier jarenlang een hit!

Traktatie voor een echte brandweerman!

Is jouw kind ook een stoere brandweerman? Ik vond een leuke traktatie in brandweerstijl voor hem!

brandweer traktatie

Dit heb je nodig:

– papieren zakjes van craft papier
– crêpe papier in de kleuren rood en oranje
– Rood, zwart en wit papier of vilt
– schaar en lijm
– traktatie naar eigen inzicht…

Zo ga je te werk:

Knip en plak van het papier of vilt een mooie brandweerauto die niet groter is dan de papieren zakjes. Knip de papieren zakjes tot bijna de helft in, in de vorm van vlammen. Plak de brandweerauto’s op de papieren zakjes. Knip grote vierkanten uit het crêpe papier. Leg een rood en een oranje stuk crêpe papier zo op elkaar dat er een ster ontstaat. Plaats ze in het papieren zakje. De traktatie kun je nu in het zakje, op het crêpe papier leggen.

Deze traktatie kun je gezellig met de jarige voorbereiden. De felle kleuren die bij brandweermannen horen steken mooi af tegen de bruine kleur van het zakje. Misschien verzin je zelf nog een ladder van papier/vilt erbij?

Over de auteur

Mirian

Mirian

Ik ben getrouwd met Edwin en moeder van Jasper, Niels en Lars. Ik ga graag wandelen in de natuur met onze lieve hond; Belle. Gelukkig zijn er heel veel mooie plekjes hier in de omgeving te vinden. Ik lees graag boeken, maar ik zou er nog veel meer willen lezen. ( maar ja de tijd) Ik ben graag creatief bezig. Ik vind het ook leuk om met de kinderen een spelletje te doen, knutselen of iets samen te bakken in de keuken. Ik zou het liefst nog veel vaker een weekendje lekker er tussen uit gaan met mijn gezin.

Laat een reactie achter