feest

Traktatie idee: taart op een stokje (pie pops)

pie pops
Mirian
Geschreven door Mirian

Bij verjaardagen hoort taart, snoep en chips! Nee, de tandjes hoeven er niet uit te vallen maar wat lekkers hoort er wat mij betreft wel bij. En eerlijk gezegd, zo denk ik er bij de traktaties van de kinderen ook over. Mijn kinderen trakteren geen kilo’s snoep maar een appel is echt not done. Ach ja, het is wellicht ook maar net wat op jouw school als normaal wordt beschouwd en welke regels de leraren hanteren.

Taart op een stokje (pie pops)

pie popsDeze traktatie past precies in mijn straatje: niet te veel maar wel om je vingers bij af te likken! Wat een schattige creatie: een lekker zelfgemaakt taartje op een stokje. Kennelijk is hier een naam voor die ik nog niet kende: pie pops. Weer wat geleerd!
Het recept met de werkbeschrijving vind je op deze (Duitse) site. Gelukkig zijn de foto’s weer erg duidelijk zodat de taal niet een heel groot probleem hoeft te zijn.

pie popsDe mogelijkheden zijn eindeloos. Welke vullingen zouden nog meer lekker zijn naast chocoladepasta of jam? En welke variaties bedenk jij nog meer? Stans je een leuk vormpje uit? Rol je kleine lettertjes van van het deeg en plak je die op? Bekijk deze site maar eens voor ideeen. Je kunt de lolly’s ook leuk presenteren in vaasjes, schalen en bekers. Dat staat feestelijk!

Zouden de juffen dit ook lekker vinden aan het eind van het jaar als bedankje?

Bij De Leukste Taartenshop koop je lollystokjes voor deze pie pops.

 

Over de auteur

Mirian

Mirian

Ik ben getrouwd met Edwin en moeder van Jasper, Niels en Lars. Ik ga graag wandelen in de natuur met onze lieve hond; Belle. Gelukkig zijn er heel veel mooie plekjes hier in de omgeving te vinden. Ik lees graag boeken, maar ik zou er nog veel meer willen lezen. ( maar ja de tijd) Ik ben graag creatief bezig. Ik vind het ook leuk om met de kinderen een spelletje te doen, knutselen of iets samen te bakken in de keuken. Ik zou het liefst nog veel vaker een weekendje lekker er tussen uit gaan met mijn gezin.

Laat een reactie achter