feest

Traktaties sinterklaas

traktatie schoorsteen
Mirian
Geschreven door Mirian

Is jouw kind in de Sinterklaasperiode jarig? Dan is het natuurlijk leuk om een traktatie in Sinterklaasstijl uit te delen. Wij zetten een aantal leuke Sinterklaas-traktaties op een rij.

Pepernotenboot/Stoomboot 
Pepernoten trakteren in een pepernotenboot. Leuke traktatie! Op het bootje staan een paar zinnen uit een Sinterklaasliedje. Moeite met het vouwen van een bootje, check het filmpje.

pepernotenboot

Ook een bootje, maar dan net iets anders, is deze stoomboot van eierkoek. Op de site vind je onderdelen om de stoomboot te maken. Wat je nodig hebt om deze traktatie te maken? Printer, papier, lijm, schaar, eierkoeken, smarties, chocolade en pasta.

traktatie stoomboot

 

Gezonde traktatie Sinterklaas
Leuk en gezond! Dat is deze traktatie in de vorm van Sinterklaas. Een mandarijn, karton (rood en geel) voor de mijter en watten. Meer heb je niet nodig voor deze leuke traktatie.

traktatie sinterklaas

 

Zak van Sinterklaas
Onze oudste zoon is deze week jarig geweest en ook zijn traktatie stond in het teken van Sinterklaas: de zak van Sinterklaas. Een rood zakje, gekocht bij Action, gevuld met pepernoten en een mandarijn. Het viel erg in de smaak!

traktatie zak van sinterklaas

 

Zwarte piet in schoorsteen
Deze traktatie is ook leuk: zwarte piet in de schoorsteen. De traktatie is gemaakt met een pakje drinken. Op de site vind je een werktekening die je gratis kunt printen. Pakje drinken erin en klaar.

traktatie schoorsteen

 

 

Over de auteur

Mirian

Mirian

Ik ben getrouwd met Edwin en moeder van Jasper, Niels en Lars. Ik ga graag wandelen in de natuur met onze lieve hond; Belle. Gelukkig zijn er heel veel mooie plekjes hier in de omgeving te vinden. Ik lees graag boeken, maar ik zou er nog veel meer willen lezen. ( maar ja de tijd) Ik ben graag creatief bezig. Ik vind het ook leuk om met de kinderen een spelletje te doen, knutselen of iets samen te bakken in de keuken. Ik zou het liefst nog veel vaker een weekendje lekker er tussen uit gaan met mijn gezin.

Laat een reactie achter