DIY/knutselen

Tuinkers in eierschaal

plantje in eierschaal
Mirian
Geschreven door Mirian

Ho! Stop! Gooi de eierschalen van de eieren die je komende Pasen gaat gebruiken niet weg! De lente komt eraan, de plantjes gaan groeien en ze groeien ook in eierschalen! Plant bijvoorbeeld tuinkers in eierschaal.

Tuinkers in eierschaal

Wat een schattig beeld deze eierkopjes met plantjes als haar! Leuk om samen met je kind te maken.

Wat heb je nodig?

  • een ½ eierschaal
  • zaaigrond
  • zaadjes van tuinkers
  • eierdoos
  • wiebeloogjes van bijvoorbeeld de Action

tuinkers in eierschaal

Zorg dat de eierschaal goed schoon is door deze te wassen met heet water en aan de lucht te laten drogen. Vul de eierschaal vervolgens voor ¾ met zaaigrond en leg hier een aantal zaadjes bovenop (niet afdekken met zaaigrond).

 

Plak de wiebeloogjes voorzichtig op de eierschaal. Teken er eventueel nog een leuk mondje of iets dergelijks bij.

tuinkers in eierschaal

Plaats de eierschaal terug in de eierdoos. Besproei de grond regelmatig met water zodat de grond niet uitdroogd. Na 1 dag zullen de zaadjes ontkiemen.

tuinkers in eierschaal

Over de auteur

Mirian

Mirian

Ik ben getrouwd met Edwin en moeder van Jasper, Niels en Lars. Ik ga graag wandelen in de natuur met onze lieve hond; Belle. Gelukkig zijn er heel veel mooie plekjes hier in de omgeving te vinden. Ik lees graag boeken, maar ik zou er nog veel meer willen lezen. ( maar ja de tijd) Ik ben graag creatief bezig. Ik vind het ook leuk om met de kinderen een spelletje te doen, knutselen of iets samen te bakken in de keuken. Ik zou het liefst nog veel vaker een weekendje lekker er tussen uit gaan met mijn gezin.

Laat een reactie achter