opvoeding

Wat vind je leuk aan jezelf?

dingen die ik leuk vind aan mij zelf
Mirian
Geschreven door Mirian

Ieder kind is anders en reageert anders op eenzelfde situatie. Onze jongste laat alles veel makkelijker van zich af glijden en leeft een haast probleemloos leventje. Het tegenovergestelde geldt voor onze oudste zoon die veel onzekerder is en meer bezig is met wat anderen van hem vinden. Gek eigenlijk want ze zijn een mix van dezelfde genen en ze krijgen dezelfde opvoeding.

5 Dingen die ik leuk vind aan mijzelf.

dingendieikleukvindaanmijzelf_2Tijd dus voor een regelmatige les in emotionele ontwikkeling, denk deze ex-juf dan! Een positief zelfbeeld maakt je uiteraard ook zelfverzekerder. Dus vandaar deze download: 5 Dingen die ik leuk vind aan mijzelf. Ik vond ze op de website van Gedachte-kracht.

Wat vind je leuk aan jezelf?

Laat je kind of hier maar eens over nadenken. Of denk er voor jezelf maar een over na. Krabbel jij of krabbelt jouw kind zo 5 dingen neer of moeten jullie er hard over nadenken? En wat zegt dat dan over jou of je kind? Bespreek het blad ook even na. Maak er een echte positieve ervaring van door enthousiast te reageren op wat het kind noteerde. Is jouw kind wat onzeker aangelegd? Hang dit blad dan op in zijn slaapkamer zodat het vaak herinnert wordt aan zijn kwaliteiten!

Over de auteur

Mirian

Mirian

Ik ben getrouwd met Edwin en moeder van Jasper, Niels en Lars. Ik ga graag wandelen in de natuur met onze lieve hond; Belle. Gelukkig zijn er heel veel mooie plekjes hier in de omgeving te vinden. Ik lees graag boeken, maar ik zou er nog veel meer willen lezen. ( maar ja de tijd) Ik ben graag creatief bezig. Ik vind het ook leuk om met de kinderen een spelletje te doen, knutselen of iets samen te bakken in de keuken. Ik zou het liefst nog veel vaker een weekendje lekker er tussen uit gaan met mijn gezin.

Laat een reactie achter