DIY/knutselen

Wow! Zelf een hologram maken!

hologram_maken_uitgel
Mirian
Geschreven door Mirian

Vanmiddag knutselde ik een diy waarvan ik eigenlijk betwijfelde of het wel wat zou worden. Herken je dat?Dat je bij voorbaat al denkt: dat zal er bij mij vast niet zo cool uit zien. Via Het Kleine Avontuur las ik het geweldige idee om zelf een hologram maken. Benieuwd of het mij lukte en wat de kids ervan vonden???

hologram maken

Zelf een hologram maken

Zoals de beschrijving van Het Kleine Avontuur mij vertelde snorde ik een oud CD hoesje op en tekende ik het driehoekige figuurtje op het plastic. Dat uitsnijden was nogal een dingetje. Ik las al dat je geduld moest hebben en helaas is dat een eigenschap die ik niet van mezelf heb. Ook manlief zag mij al mijn vingertoppen eraf snijden en haalde zijn Dremel tevoorschijn. Dat werkt een stuk beter.

hologram maken

Daarna plakte ik de vier plastic plaatjes aan elkaar en zocht op YouTube naar hologrammen. Onze jongste zoon had zijn ochtend besteed aan het bouwen van een hut in huis wat een perfecte omgeving was voor het tonen van een hologram. En zo kropen we met z’n drieeen vol verwachting in de hut.

Je had ons moeten horen! De oh’s en ah’s klonken door elkaar heen. Wat een ge-wel-dig gaaf effect! Dit moet je echt zelf eens maken om te ervaren hoe cool dit is! Ik vond het niet echt een kinderwerkje maar het bekijken van de hologrammen op je tablet geeft een leuk idee van hoe een hologram opgebouwd is. Toch een beetje educatief dus!

hologram maken

Over de auteur

Mirian

Mirian

Ik ben getrouwd met Edwin en moeder van Jasper, Niels en Lars. Ik ga graag wandelen in de natuur met onze lieve hond; Belle. Gelukkig zijn er heel veel mooie plekjes hier in de omgeving te vinden. Ik lees graag boeken, maar ik zou er nog veel meer willen lezen. ( maar ja de tijd) Ik ben graag creatief bezig. Ik vind het ook leuk om met de kinderen een spelletje te doen, knutselen of iets samen te bakken in de keuken. Ik zou het liefst nog veel vaker een weekendje lekker er tussen uit gaan met mijn gezin.

Laat een reactie achter