feest recepten

Zoete traktatie: koekhuisje maken!

koekhuisje maken
Mirian
Geschreven door Mirian

Knibbel, knabbel, knuisje…. Vind je deze traktatie er niet vrolijk uitzien? Als je ze per stuk verpakt is het een prachtige creatie. Tijdens een kinderfeest kun je de kinderen ze ook laten maken. Ze kunnen dan zelf kiezen wat voor lekkers ze op hun  huisje plakken!

Koekhuisje maken voor een traktatie

Benodigdheden:

– biscuit koekjes rechthoekig
– poedersuiker
– verschillende soorten snoepjes zoals tum tummetjes, smarties, enz.
– doorzichtig inpakpapier en mooie strikjes om de koekhuisjes in in te pakken.

koekhuisje maken

Van poedersuiker en een klein beetje water maak je glazuur. Dit gebruik je als plak. Maak de galzuur niet te dun want dan druipt het zo van je huisje af. Bouw eerst van drie biscuitjes een huisje met de plak. Wanneer dit goed droog is kun je het huisje versieren met de snoepjes.

koekhuisje maken

Een koekhuisje maken is zo moeilijk niet!

 

 

Over de auteur

Mirian

Mirian

Ik ben getrouwd met Edwin en moeder van Jasper, Niels en Lars. Ik ga graag wandelen in de natuur met onze lieve hond; Belle. Gelukkig zijn er heel veel mooie plekjes hier in de omgeving te vinden. Ik lees graag boeken, maar ik zou er nog veel meer willen lezen. ( maar ja de tijd) Ik ben graag creatief bezig. Ik vind het ook leuk om met de kinderen een spelletje te doen, knutselen of iets samen te bakken in de keuken. Ik zou het liefst nog veel vaker een weekendje lekker er tussen uit gaan met mijn gezin.

Laat een reactie achter