recepten

Zomerse lemon curd maken

lemon curd
Mirian
Geschreven door Mirian

Lemon curd ken je misschien wel van een high tea. Daar smeer je het op een lekkere scone. Lemon curd is een dikke cream gemaakt van citroenen met veel boter en veel suiker. Erg slecht voor je heupen maar zó lekker! Je kunt de lemon curd gebruiken in taarten of koekjes maar ik smeer het liever op een zoet broodje.

lemon_curd_3Met het recept hieronder vul ik meestal een klein jampotje en nog een schaaltje. Het schaaltje gebruik ik de dagen na het bereiden en het jampotje gaat luchtdicht in de koelkast. Daar kijk ik dan ongeveer 2 maanden watertandend naar en dan gaat ook dat potje open! Je kunt de lemon curd dus goed bewaren.

Recept lemon curd

Dit heb je nodig:

– 2 citroenen
– 200gr fijne suiker
– 125gr roomboter, op kamertemperatuur
– 2 eieren

Zo ga je te werk:

Rasp de 2 citroenen en pers het sap uit. Zet een pannetje met een laagje water op en zet daarop grotere schaal. De onderkant van de schaal mag het water niet raken. Laat het water zachtjes koken. (au bain-marie dus)

Doe de citroenrasp, suiker en roomboter in de schaal en laat de boter smelten terwijl je blijft roeren. Zodra het helemaal gesmolten is en je een fijn papje hebt, roer je de citroensap erdoor.

Klop de eieren los in een aparte schaal en schenk die daarna bij het mengsel. Roer weer goed door.

Nu moet je vooral blijven roeren en je keuken de geur van citroen laten opnemen! Omdat de schaal heet is zal de lemon curd steeds dikker worden. Je blijft ongeveer 10 tot 20 minuten roeren. Als de lemon curd ongeveer de dikte van suikerstroop heeft haal je de schaal van de pan en laat je de lemon curd afkoelen.

lemon curdTot slot laat je iedereen proeven en versteld staan van dit heerlijke goedje! Enne….niet verklappen dat het zo makkelijk is om te maken!

Over de auteur

Mirian

Mirian

Ik ben getrouwd met Edwin en moeder van Jasper, Niels en Lars. Ik ga graag wandelen in de natuur met onze lieve hond; Belle. Gelukkig zijn er heel veel mooie plekjes hier in de omgeving te vinden. Ik lees graag boeken, maar ik zou er nog veel meer willen lezen. ( maar ja de tijd) Ik ben graag creatief bezig. Ik vind het ook leuk om met de kinderen een spelletje te doen, knutselen of iets samen te bakken in de keuken. Ik zou het liefst nog veel vaker een weekendje lekker er tussen uit gaan met mijn gezin.

Laat een reactie achter