DIY/knutselen feest

zwarte pieten maken van sokken

zwarte pieten
Mirian
Geschreven door Mirian

Sinterklaas  en de zwarte  en gekleurde pieten zijn  weer in het land. Er breekt weer een spannende tijd  aan voor de kinderen. Hoe leuk is het om zwarte pietjes te maken?  Hier maak je toch ieder kind blij mee.

Van 2 verschillende sokken maak je zelf  de leukste zwarte pieten ! Zonder naald en draad. Dit is leuk om met de kids te doen en super makkelijk.

WAT HEB JE NODIG:

– rijst
– 1 zwarte sok en 1 gekleurde sok
– Beetje vulling
– Oogjes of knoopjes
– Veertjes
– Schaar
– Nylondraad
– Lijm
– Viltje of wit kant
– Eventueel nog wat versieringen

Knip de sokken van teen tot de hak zoals hieronder.

pietje1

 

2. Vul de sokken met rijst en bind de bovenkant en iets boven het midden af met nylondraad. Maak van de gekleurde sok een jasje en mutsje. Het mutsje vul je met wat vulmiddel en zet je op het hoofdje. Lijm de oogjes of knopen op het zwarte pietje en doe een viltje om het nekje (of gebruik wat wit kant). Veertje door het mutsje en je bent klaar. Je kan eventueel nog wat versieringen aanbrengen op het pietje zoals een zakje met speelgoed of een roe van takjes.

pietje2

Veel knutselplezier

 

 

Over de auteur

Mirian

Mirian

Ik ben getrouwd met Edwin en moeder van Jasper, Niels en Lars. Ik ga graag wandelen in de natuur met onze lieve hond; Belle. Gelukkig zijn er heel veel mooie plekjes hier in de omgeving te vinden. Ik lees graag boeken, maar ik zou er nog veel meer willen lezen. ( maar ja de tijd) Ik ben graag creatief bezig. Ik vind het ook leuk om met de kinderen een spelletje te doen, knutselen of iets samen te bakken in de keuken. Ik zou het liefst nog veel vaker een weekendje lekker er tussen uit gaan met mijn gezin.

Laat een reactie achter