opvoeding

Antipestkaartjes van Fiep Westendorp

antipestkaartjes_uitgelicht
Mirian
Geschreven door Mirian

Jonge  kinderen in huis is iedere dag een feest. Ik geniet ervan en ben me ervan bewust dat ze véél te snel groot worden! Maar soms is opvoeden een hele klus. Jouw rol als ouder of leerkracht is bepalend voor de sociaal emotionele ontwikkeling van het kind. Poeh, best een verantwoordelijke taak! Want delen met anderen, praten in plaats van slaan als je boos bent gaat niet altijd vanzelf!

Antipestkaartjes van Fiep Westendorp

Gelukkig hebben we tegenwoordig het WereldWijdeWeb tot onze beschikking voor veel tips en leuke downloads die ons een handje helpen! Zodoende kwam ik de Antipestkaartjes van Fiep Westendorp tegen. Deze kaartjes zijn ontwikkeld door psycholoog Bob van der Meer in samenwerking met de Fiep Westendorp Foundation. De onderliggende visie met betrekking tot de ontwikkeling van het moreel gedrag van jonge kinderen is afkomstig van ontwikkelingspsycholoog Jean Piaget. Als oud Pabo studente deed me dat wel een belletje rinkelen!

antipestkaartjes fiep westendorp

De kaartjes zijn bestemd voor kinderen uit groep 1 tot en met 3.

Persoonlijk denk ik dat je de kaartjes veel breder in kunt zetten en ze niet per se als antipestkaartjes hoeft te gebruiken. Neem bijvoorbeeld per dag of per week 1 kaartje dat je centraal stelt in huis of in de klas. Aan die regel geef je die dag/week extra aandacht. Vraag aan het eind van de dag of je kind een situatie tegenkwam waarbij hij aan het kaartje dacht en ernaar handelde. Zo maak je je kind bewuster van zijn gedrag en kan het zijn gedrag ook beter aanpassen.

Probeer het uit en zie dat het werkt! Jij én je kind zullen trots zijn als je merkt dat het lukt!

Over de auteur

Mirian

Mirian

Ik ben getrouwd met Edwin en moeder van Jasper, Niels en Lars. Ik ga graag wandelen in de natuur met onze lieve hond; Belle. Gelukkig zijn er heel veel mooie plekjes hier in de omgeving te vinden. Ik lees graag boeken, maar ik zou er nog veel meer willen lezen. ( maar ja de tijd) Ik ben graag creatief bezig. Ik vind het ook leuk om met de kinderen een spelletje te doen, knutselen of iets samen te bakken in de keuken. Ik zou het liefst nog veel vaker een weekendje lekker er tussen uit gaan met mijn gezin.

Laat een reactie achter