opvoeding

Beloningsbon: een tegoedbon voor goed gedrag

beloningsbon
Mirian
Geschreven door Mirian

Laatst postte ik over de Complimentenkaartjes. Uit de vele reacties en likes via de social media maak ik op dat jullie deze kaartjes net zo leuk vonden als ik!
Ik ben daarom op zoek gegaan naar meer ideeën die je thuis kunt doen om de sociaal emotionele ontwikkeling van je kind te versterken.

Een tegoedbon voor goed gedrag

De site waar je deze beloningsbonnen download is vernieuwd waardoor de beloningsbonnen momenteel niet te downloaden zijn. De komende tijd wordt de site verder aangevuld. 

Juist gedrag kan je stimuleren door het te belonen. Je hoeft daarbij niet te denken aan cadeautjes. Voor een kind is de leukste beloning vaak wat extra aandacht van mama of papa of tijd samen doorbrengen. Dat soort beloning geef je met deze Beloningsbonnen.
Als juf werkte ik ook met beloningssystemen. De klas kon bijvoorbeeld een potje levend memory verdienen aan het eind van de dag. Of ik werkte met een Dikke Duimen Kaart waarbij een kind een spel tijdens de gymles mocht uitkiezen als hij 10 stickers op zijn kaart had.

Maar thuis werkt dit net zo goed. Ik vond een kleurig setje Beloningsbonnen met beloningen als: Goed voor…een vriendje dat mag blijven slapen of Goed voor… een extra voorleesverhaal.

beloningsbonnenBij het lezen van de Beloningsbonnen werd ik helemaal enthousiast. Ze zijn zo heerlijk positief en ik weet nu al met welke beloningsbon ik mijn zoon het meest blij maak: samen een gezelschapsspel doen. Ik weet zeker dat ik hem daarmee kan leren zijn vuile sokken voortaan in de wasmand te gooien!

beloningsbonnen

Uitprinten en inzetten maar! Hoe zou jij ze inzetten? Mag jouw kind een kaart kiezen of kies jij? Heb je nog leuke tips waar ik niet aan dacht? Laat het hieronder in een reactie achter.

Over de auteur

Mirian

Mirian

Ik ben getrouwd met Edwin en moeder van Jasper, Niels en Lars. Ik ga graag wandelen in de natuur met onze lieve hond; Belle. Gelukkig zijn er heel veel mooie plekjes hier in de omgeving te vinden. Ik lees graag boeken, maar ik zou er nog veel meer willen lezen. ( maar ja de tijd) Ik ben graag creatief bezig. Ik vind het ook leuk om met de kinderen een spelletje te doen, knutselen of iets samen te bakken in de keuken. Ik zou het liefst nog veel vaker een weekendje lekker er tussen uit gaan met mijn gezin.

Laat een reactie achter