DIY/knutselen

Een woordwolk maken doe je zo!

woordwolk maken
Mirian
Geschreven door Mirian

In woonwinkels kom je ze veel tegen: posters, borden of muurstickers met woorden kris kras door elkaar. Een woordwolk als aankleding in je huis. Op internet kun je zo’n woordwolk ook zelf maken. Ik maakte een woordwolk van de knikkertermen die ik al weken door mijn kinderen hoor roepen. Ik laat je zien hoe ik dat deed.

Woordwolk maken op abcya.com

Op de website abcya.com zit een programma waarmee automatisch met jouw ingegeven woorden een woordwolk wordt gemaakt. Klik op het grote grijze vlak en er verschijnt een tekstvlak. Typ nu de woorden in die je in jouw woordwolk wilt hebben.

Let op: het programma gebruikt ieder los woord op een nieuwe plaats in het woordwolk. Ik probeerde het woord ‘eerst opgoois’ te gebruiken maar die twee woorden haalde het programma dus uit elkaar.

Alle woorden ingetypt? Klik op het pijltje aan de rechterkant en jouw unieke woordwolk wordt aangemaakt. Vind je hem mooi of moet er nog wat aan gedaan worden? Bovenaan je woordwolk zit een taakbalk waarmee je je woordwolk aan kunt passen. Zo kun je bijvoorbeeld de lay-out aanpassen, de kleuren, enz. Probeer lekker uit!

woordwolk maken

Links in de taakbalk kun je je woordwolk opslaan of aanpassen of uitprinten. Wat vind je van mijn woordwolk?

Over de auteur

Mirian

Mirian

Ik ben getrouwd met Edwin en moeder van Jasper, Niels en Lars. Ik ga graag wandelen in de natuur met onze lieve hond; Belle. Gelukkig zijn er heel veel mooie plekjes hier in de omgeving te vinden. Ik lees graag boeken, maar ik zou er nog veel meer willen lezen. ( maar ja de tijd) Ik ben graag creatief bezig. Ik vind het ook leuk om met de kinderen een spelletje te doen, knutselen of iets samen te bakken in de keuken. Ik zou het liefst nog veel vaker een weekendje lekker er tussen uit gaan met mijn gezin.

Laat een reactie achter